Закарпаття і чеська Височина нарощують співпрацю

12
0

Дитсад у селі Стужиця Великоберезнянського району спільно будуватимуть Закарпатська область і чеський край Височина. Обидві сторони цьогоріч виділять на цей об'єкт по 300 тис. грн. Домовленості про це було досягнуто під час зустрічі в Ужгороді голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледиди з делегацією Височини на чолі з головою краю Зденеком Кадлецом.

Два роки тому за рахунок Височини було відремонтовано кілька сільських шкіл Рахівського району. Надійшла допомога з Чехії і під час епідемії грипу в Україні.

Партнерські відносини між Закарпаттям і Височиною беруть свій початок порівняно недавно - у 2008 році. Для підтримки взаємовигідних контактів було створено благодійний українсько-чеський фонд "Віза".

О.Ледида і З.Кадлец обговорили питання залучення на Закарпаття міжнародних проектів, співробітництва у туристично-рекреаційній сфері, а також реалізації нових проектів, спрямованих на поліпшення двосторонніх відносин і соціально-економічної співпраці між Закарпаттям і краєм Височина.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також