Закарпаття і Пряшівщина

16
0

задекларували подальшу співпрацю

 

      Вчора, 15 листопада, Закарпаття відвідала делегація Пряшівського самоврядного краю. Відбулися переговори голови облдержадміністрації Олега Гаваші та голови облради Михайла Кічковського з керівником Пряшівського самоврядного краю Петером Худіком, під час яких сторони підбили підсумки співпраці протягом цього року й обговорити плани роботи на наступний. У перемовинах взяла участь також Надзвичайний і Повноважний Посол України у Словацькій Республіці Інна Огнівець.

      Голова облдержадміністрації Олег Гаваші підкреслив, що взаємини із Пряшівським самоврядним краєм цього року були динамічними. „Результати роботи за цей рік — позитивні. Ми на правильному шляху, — наголосив Олег Гаваші. — Багато пунктів цього плану виконано, ті питання, які не доведені до кінця, перенесені у план роботи на наступний рік”. Намічено конкретні плани як в економічній, так і соціальній галузях, зокрема – у сфері освіти, культури тощо.

      Пряшівським гостям були презентовані інвестиційні можливості Закарпаття. За словами керівника краю Олега Гаваші, найближчим часом відбудеться спільний бізнес-форум, аби ознайомити бізнесменів двох країн із проектами, які є у Пряшівському краї і Закарпатті. Виявляється, маємо спільну з Пряшівщиною проблему — виїзд на заробітки до інших країн кваліфікованої робочої сили. Відтак постає питання нестачі фахівців. „Тому необхідно обговорювати й працювати над спільними проектами, аби створювати робочі місця із достойною заробітною платою як в Пряшівському краї, так і на Закарпатті”, — зауважив Олег Гаваші. 

      Наприкінці грудня Словаччина приєднається до Шенгенської зони, тож украй важливим є підписання міждержавної угоди про малий прикордонний рух між Україною і Словацькою Республікою.  Сторони висловили сподівання, що до кінця року ця угода буде підписана. Найближчим часом на Закарпатті планується провести засідання міжурядової українсько-словацької комісії щодо транскордонного співробітництва.

      Того ж дня делегація Пряшівського самоврядного краю побувала в Ужгородській школі №21 зі словацькою мовою навчання, відвідала підприємство „Фішер”, що в Мукачеві, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також