Закарпаття має першого кандидата наук з театрознавства

8
3

Ним став відомий дослідник із Хуста Василь Андрійцьо. Цього року він не тільки захистив кандидатську дисертацію в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, але й видав її окремою книжкою у видавництві «Гражда».

Дослідження «Руський театр товариства «Просвіта» (1921 -1929)» розповідає про перший професійний театр на Закарпатті і відзначене цьогорічною премією імені братів Шерегіїв у номінації «Театрознавство».

Цікаво, що першому закарпатському кандидатові наук із театрознавства вже 70 років. Він також є автором ґрунтовних досліджень про театр Карпатської України та народний самодіяльний театр у Хусті імені Всеволода Майданного, які також побачили світ окремими виданнями. 

Коментарі

А
Автор

Це ж не науковий текст, а журналістський. У заголовку треба максимально стисло висловити суть інформації. Попробуйте це зробити із офіційним визначенням :)

ГС
Голос совісті

Рекомендую автору статті ознайомитися з Класифікатором видів науково-технічної діяльності. Немає кандидата театрознавства. Є кандидат мистецтвознавства (напрямок "Театральне мистецтво" код II.1 23.00.02 або ж інші напрямки мистецтва).

М
мукачівець

Поздоровляємо відомого дослідник із Хуста Василь Андрійцьо. Чекаємо тепер докторську.

Читайте також