Закарпаття на 9 місці по відпочинку та оздоровленню

5
0

У середу, 22 лютого, відбувся брифінг заступника голови обласної адміністрації Івана Качура стосовно літнього сезону оздоровлення та відпочинку дітей області, а також щодо стану та перспектив розвитку сфери фізичної культури та спорту краю.

Минулоріч у 569 санаторно-курортних, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Закарпаття та інших регіонів України відпочили 82 695 дітей (55 % дітей 7–16 років). Цей показник дозволив області посісти 9 місце у загальноукраїнському рейтингу.

Зокрема, охоплено оздоровчими і відпочинковими послугами 1 369 (100 %) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування шкільного віку, 929 (32 % загальної кількості) дітей-інвалідів, 443 (58,4 %) дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, 22 665 (57,4 %) дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Не оминули увагою і дітей, які перебувають на диспансерному обліку, обдарованих і талановитих дітей, спортсменів. Серед найкращих щодо організації оздоровчої кампанії – 7 районів. Зокрема,  Перечинський, Виноградівський, Рахівський, Свалявський райони, міста Мукачево та Хуст. За словами Івана Качура, активізувати роботу щодо охоплення оздоровчими послугами дітей потрібно у Воловецькому, Великоберезнянському, Міжгірському, Ужгородському  районах та в обласному центрі.

Загалом,на минулорічну літню оздоровчу кампанію залучено понад 23 мільйони гривень.

- Окрім збільшення кількості оздоровлених дітей, ми зосередили увагу і на якості. До прикладу, у пришкільних таборах області  відбувалися виїзди за межі таборів, в інші райони. Діти відвідували музеї, цікаві історичні місця, святкові та спортивні заходи, що відбувалися у  Закарпатті, - зазначив Іван Качур.

Щодо перспектив розвитку сфери фізичної культури та спорту краю

заступник очільника області  відзначив: за останні 2 роки фінансування цієї галузі збільшилось майже на 27 %. Відповідно, у 2011 році цей показник сягнув 34,3 млн. грн. Вдалося відремонтувати басейн в спорткомплексі «Буревісник», стадіон «Спартак», облаштувати 21 спортивний майданчик зі штучним покриттям.

Після доповіді про оздоровчу кампанію та розвиток спортивної сфери Івана Качур відповів на запитання журналістів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також