Закарпаття перебуває на порозі епідемії туберкульозу

11
2

Хоч показник захворюваності, та смертності зменшився, все одно ситуація залишається складною. Аби хоч якось вплинути на статистику і поділитися своїми напрацюваннями у боротьбі із цим недугом, фтизіатри краю вкотре зібралися на засідання.

Однією із головних проблем людства вже протягом століть залишається туберкульоз. Цієї недуги не ліквідовано в жодній країні світу. На сьогодні ситуація з туберкульозом залишається складною й на Закарпатті. За 2011 рік в області реєстрували суттєве зниження показників захворюваності, показник складає 57 випадків на 100 тисяч населення, що на 3-ри випадки менше між в 2010 році. Та все одно область продовжує перебувати в стадії епідемії туберкульозу. Днями в Ужгороді розпочався місячник боротьби з туберкульозом. З цього приводу зібралися всі фтизіатри області, аби обговорити результати виконаної роботи. За статистикою лікарів з 4-х хворих 3 - це чоловіки. І загалом особи працездатного віку.

Також за минулий рік було зареєстровано 10 хворих медпрацівників. Захворюваність серед дитячого населення області є стабільною протягом останніх декількох років. Більше 3 тис. дітей залишаються не вакцинованими. Досить часто батьки відмовляються від щеплення. А манту – єдиний метод виявлення туберкульозу у дітей.

На сьогоднішній день тубдиспансери майже на 100% забезпечені медикаментами . В майбутньому в планах побудувати в Закарпатті ще 3 стаціонарні лікарні для хворих на цю недугу. Туберкульоз є однією з найпідступніших хвороб, адже передається повітряно-крапельним шляхом, і може зустріти вас на кожному кроці. Лікарі вкотре закликають , найефективніше лікування , це профілактика . Не варто пропускати щорічну флюорографію. І пам’ятайте здоровий спосіб життя – запорука здоров’я

Коментарі

В
врач

Це результат надкорупціі в медецині. Хотіб би я бачити як хворого на туберкульоз без грошей будуть належним чином лікувати. Зроблять вид в кращому випадку дадуть мінімум лікарств та відпустять додому, ходити по громадським закладам та їздити в громадському транспорті. А немалі гроші виділяе наша держава на боротьбу з цим лихом, але....

Д
дохтор

дани про хворих значно занижени, их значно бильше в чому нико не сумниваеться

Читайте також