Закарпаття потопає у смітті. В області зафіксовано майже 400 звалищ

4
3

Дані, які оприлюднив на під час брифінгу директор департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА Сергій Рішко, вражають.

За його словами на території Закарпаття зафіксовано 383 звалища,143 з яких – санкціоновані та лише 58  - паспортизовані. 

Збір та вивезення сміття наразі налагоджено у 365 населених пунктах області. Цим займається понад чотири десятка спеціалізованих підприємств.

Є надія, що ситуацію трохи розбавить зсміттєпереробний завод, який саме зараз будується в селі Яноші, на Берегівщині. До речі, подібний комплекс планують звести і у Виноградівському районі. 

Раніше у Закарпатській ОДА відбулась робоча зустріч з представниками польської фірми „LIMBA”. Саме вони запропонували проектні рішення будівництва на Закарпатті заводів у сфері переробки твердих побутових відходів із застосуванням новітніх технологій.

Посадовець також звернув увагу на адміністративну відповідальність, що загрожує за пошкодження першоцвітів, занесених до Червоної книги України. А також згадав про екологічну проблему – спалювання сухої рослинності, що карається штрафом.

Нагадаємо, у Словаччині біля кордону з Україною зведуть найбільший у Європі завод з виробництва біопалива

Дивіться такожНа Червоній горі під Мукачевом замість підсніжників зійшло сміття 

Коментарі

О
О

А ГДЕ НАША СЛАВНАЯ МУНИЦИПАЛЬНАЯ ПОЛИЦИЯ,ОПЯТЬ БАБУШЕК ШТОРМИТ

3
369

це тупорилі дауни , алкаші,неандертальці верховинці зливають все сміття по річках.....це їм так волошин приказав ... ганбіться уроди вас всіх в зоопарк набратися трохи культури...знищуєте Природу....

БП
безкарність породжує бардак

наприклад в Іршавському районі приходили інвестори хотіли побудувати сміттєпереробний завод, але чиновники не дали. Тепер район весь в несанціонованих звалках ---річки, урочища всі в мусорі. Самі сільські голови зловживаючи вивозили мусор не на ценральну свалку а по урочищам, хоча по документам...самі знаєте як. Некваліфікована влада--- бариги ----УКРАЇНА УВІЙШЛА ДО ДЕСЯТКИ НАЙБІДНІШИХ КРАЇНІ СВІТУ ЗА ВЕРСІЄЮ BLOOMBERG---------а декларації чиновників

Читайте також