Закарпаття приєднається до акції "Єдина Україна: Схід і Захід разом"

16
0

Чернівецька область долучилася до всеукраїнської акції «Єдина Україна: Схід і Захід разом», яка присвячена 20-річчю незалежності України і має на меті засвідчити єдність українського народу. Символом акції обрано вишитий рушник. Освячення рушника, вишитого буковинськими митцями, відбулося 16 січня, у кафедральному соборі Cвятої Параскеви. Про це ЗІКу повідомили у прес-службі ОДА.

Всеукраїнська акції «Єдина Україна: Схід і Захід разом» розпочалася із освячення першого рушника у місті Святогірськ Донецької області. Її організатори відвідують усі області України та символічно поєднують їх за допомогою зібраних вишитих рушників, зшитих у єдину «рушникову доріжку». Супроводжує делегацію ікона Святогірської Божої Матері.

Освячення рушника, вишитого буковинськими митцями, що також стане часткою цієї «доріжки» і символізуватиме Буковину, відбулося 16 січня у кафедральному соборі Cвятої Параскеви. Для гостей з Донеччини підготували святковий виступ та подарували колядку учні недільної школи Преподобної Параскеви Сербської. Учасників акції привітав перший заступник голови ОДА Георгій Галиць.

«Дуже символічно, що рушникова доріжка складатиметься з рушників різних регіонів, – сказав перший заступник керівника виконавчої крайової влади. – Саме завдяки реалізації проекту вдасться поєднати в єдине ціле колорит та традиції українців, які проживають на всій території України».

До символічного рушника вже приєдналися рушники з Луганської, Харківської, Вінницької, Івано-Франківської та Тернопільської областей. З Чернівців він помандрує на Закарпаття, а кінцевим пунктом акції стане Київ, де рушник буде дошито на Майдані Незалежності у рамках святкового концерту до 20-ої річниці Незалежності України. Після цього розпочнеться другий етап акції «Україна – Європи краплина» – її учасники популяризуватимуть Україну, мандруючи різними країнами світу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також