Закарпаття співпрацюватиме з угорським Боршод-Абауй-Земплен

14
0

Закарпатська область налагодить добросусідські відносини та підпише відповідний договір про співпрацю ще з одним регіоном Угорщини – областю Боршод-Абауй-Земплен, – таких домовленостей було досягнуто під час зустрічі офіційної делегації Закарпаття та голови ради загальних зборів області Боршод-Абауй-Земплен Роландом Менді, депутатом угорського парламенту, головою комісії з питань євровідносин Рігардом Гирчіком.

Сама зустріч відбулася в рамках святкового заходу – огляді діжок, що їх керівництво Угорщини та Польщі надішлють нашій країні з нагоди передачі головування в Євросоюзі від Угорщини до Польщі. Захід організувало Генеральне консульство Угорської Республіки в Ужгороді в обласному краєзнавчому музеї у понеділок, 28 червня.

Співпрацюватимуть регіони у таких сферах як протипаводковий захист, будівництво малих гідроелектростанцій, виноградарстві та садівництві. Сторони домовилися про розробку об’ємного договору про співпрацю між Закарпаттям та областю Боршод-Абауй-Земплен, який цього року буде підписаний в угорському Мішкольці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також