Закарпаття стане ще привабливішим

11
0

Завершується акція “Озеленення країни – спадщина для майбутніх поколінь”

     Як уже повідомлялося, акція “Озеленення країни – спадщина для майбутніх поколінь”, ініційована Президентом України Віктором Ющенком, наймасовіше стартувала на легендарному Красному Полі біля Хуста. Тут, на місці звитяги борців за Карпатську Україну, 10 листопада було висаджено понад 3,5 тисячі дерев і декоративних кущів.

   Червоний та звичайний дуб, береза, горобина, обліпиха, пірамідальна тополя, західна туя, клен гіннала, японська айва, барбарис й інші цінні породи дерев та декоративних кущів висаджено біля пам’ятників, у скверах, парках культури і дозвілля, на територіях селищних рад, медичних, спортивних, навчальних закладів, в місцях лісових вирубок тощо.  Найбільше дерев та кущів — понад 10 тисяч — висаджено у Свалявському, Виноградівському, Тячівському, Рахівському районах.

    Станом на 23 листопада держлісгоспами відпущено 110,8 тисяч штук садивного матеріалу місцевим органам влади, навчальним закладам, організаціям, підприємствам, які взяли участь в акції. Зокрема, біля ректорату Закарпатського державного університету, на території басейну, а також біля третього корпусу цього вишу висаджено понад тисячу дерев та декоративних кущів.

    У краї упорядковано 43 парки, алеї, сквери, закладено 16 нових. Ліквідовано 80 стихійних сміттєзвалищ, розчищено та приведено до ладу 175 джерел.

   Успішному озелененню посприяла і погода — на більшій території краю і досі безсніжно, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також