Закарпаття — це Україна. Жителі області відповіли у складі якої країни хочуть жити

4
15

Опитування проводив фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва», а метою такого дійства було визначення настрою серед населення стосовно державності в області.

64% серед усіх опитаних повідомили, що Закарпаття має лишатися у складі унітарної України та із збереженням існуючих повноважень. 17% населення бажає мати розширенні повноваженні у складі України. 4% підтримує вихід зі складу України та створювати федеративну країну на базі Закарпаття і лише 1% бажає приєднання України до сусідньої Угорщини.

Слід зазначити, що однозначну перевагу серед закарпатців має загальнонаціональна ідентифікація – 60% в першу чергу ідентифікують себе як громадяни України. А от локальну, регіональну чи національну ідентичність обрало 31% респондентів.

Також слід зазначити, що 82% підтримують рух України до ЄС. А 56% закарпатців бачать позитив до вступу в НАТО. А от вступ до Митного союзу підтримує менше одного відсотка населення, а чотири відсотка повідомили, що Україні буде краще без жодного союзу. З Росією дружити хоче лише 0,2% закарпатців.

Коментарі

П
Пітьо

А скільки людей опитали-бо ті що неопитані інакше думають-так що в вас велика похибка.

Х
Хохол_3дриснув

Цікаво де і коли проводели опитування. Мені здається що опитували депутатів обл. ради а не людей. Гляньте на статистику! Скіки людей виїхало вде закордон, хто міх той з кінцями вже. Решта мотається туди сюди між сімєю та достойною заробітьньою платнею(а таких чимало). От ви б тих людей запитали чи хочуть вони бачити закарпаття в складі україни.

B
betonus

Де опитування проводилося, чого мене не питали, я б той 1%, що там написано, підняв би хоч на одну десяту.

МП
місний пока

я за історичну справедливість автономія закарпаття у складі украіни референдум 1991р 78% було за

П
Протех

Статья заказная .На Закарпатье людей тресет , от Украины как от страшного сна , всем надо молиться и бога просить чтоб каким то чудом Закарпатье вернулось домой

Ч
Читач

Велич людини характеризується її відношенням до малої людини. Дивлюсь, що настрої в Закарпатті не за Угорщину, а швидше проти України. Якраз неповага до простого прикордонного громадянина, який придбав авто і змушений його розмитнювати так, що він не в захваті від антиринкової політики. Тому невидимі механізми ринку руйнують усі умовні кордони. Це не добре, коли верхи не можуть, а низи не хочуть.

КА
К аборигену

Вы что серьезно думаете, что сможете голосованием избрать другого президента? Посчитают голоса так, что будет Порошенко.

DV
Darth Vader

до ватніков: очень умные комменты, особеннно у Лаці..........

PP
Porox pidar

Шо брешете на Закарпатті людям пох..еру на україну , там тоті шо скакали най ся ту лишуть та най дале скачуть.Най нас хоть мадяри заберуть

Б
Бррр

Когда и где проводили опрос?

А
абориген

Ися злодійська влада накрутила нам тарифивище європейських,при цьому знищує нас зарплатами та пенсіями на рівні радянських.Недалеко вибори,ми Їй "подякуємо" за таку "любов"!

З
Закарпатка

Можно поговорить об этом года через два. Это когда газотранспортная система Украины будет пуста и в Киеве с каждого окна будет торчать труба от буржуйки.

ВВ
Вот вот

Брехня, Закарпатье за отдельно от Украины в составе Европы вот правдивая статистика от умных людей, только тут на Мукачево нет правде не дадут пройти админ удалит ,он молиться на Украину

МЛ
Модест Леонтьев

Україна едина і унітарна країна , ця незалежність полита кровью патріотів . Ті люди що вважають що Закарпаття це Угорщина роблять велику помилку , вони не розуміють , і не люблять землю на якій виросли . Слава Україні !!!

Л
Лаци

і їздіть по дорогам європйським дебіли

Читайте також