Закарпаття відвідали угорські прокурори

3
0

услід за китайськими колегами

Учора, 11 листопада, у прокуратурі Закарпатської області відбулась зустріч із делегацією прокуратури Салбоч-Сотмар-Берегської області (Угорщина). Про це сьогодні, 12 листопада, власкорові ЗІКу повідомила прес-секретар прокурора Закарпатської області Вікторія Попович.

Метою приїзду угорської делегації, у складі  прокурора  Салбоч-Сотмар-Берегської області доктора Ондраша Ковача, та його заступників др. Сіладі Ласло та др. Солої Іштвана, було обговорення практики діяльності органів прокуратури у тій чи іншій галузі, визначення шляхів її удосконалення та обмін кращим досвідом у  вирішенні проблемних питань.

У зустрічі взяли участь також Консул Генерального консульства України в Ніредьгазі Ален Панов, Генеральний консул угорського консульства у Берегові Йожеф Бачкаі та голова Асоціації прокурорів Закарпатської області  Микола Геревич.

У рамках офіційного візиту угорських прокурорів було обговорено міжнародні стандарти та підходи сусідніх держав до визначення ролі і місця прокуратури у системі захисту прав і свобод людини, а також – повноваження прокурорів у цій сфері при здійсненні кримінального провадження і виконанні покарань. Прокурори також торкнулися питання екстрадиції порушників закону, обмінялися досвідом та напрацюваннями на даному напрямку, а також узгодити певні спільні дії.

Прокурор області Юрій Бенца впевнений, що ця зустріч не лише дозволить суттєво покращити співпрацю прокуратур двох країн, а й сприятиме укріпленню та розвитку зв’язків між прокуратурами.

Довідка ЗІКу.

На Закарпатті побувала делегація Народної прокуратури провінції Фуджіанг Китайської Народної Республіки. Про це 10 листопада повідомила прес-секретар прокурора Закарпатської області Вікторія Попович.

Китайські прокурори побували в області у рамках проведення Четвертої регіональної  конференції для прокурорів країн Центральної, Східної Європи та Середньої Азії на тему «Прокурор і права людини», що відбувається у Львові.

В Ужгороді побувала китайська делегація у складі заступника Головного прокурора Народної прокуратури провінції Фуджіанг Гу Вейбінга, прокурора Народної прокуратури провінції Фуджіанг пана Лі Кіумінга та прокурора  Народної прокуратури  цієї ж провінції  Ванг Хуа.

Під час візиту іноземних гостей до Закарпаття відбулась офіційна зустріч із посадовими особами  прокуратури області. На  ній прокурори обох країн поділилися досвідом роботи та обговорили  можливості співпраці. Після цього китайських прокурорів ознайомили із історико-культурними пам’ятками  Ужгорода та Закарпаття. Вони відвідали краєзнавчий музей та Невицький Замок, також побували у мукачівському замку Паланку та на Синевирському озері.

Візит  китайської делегації тривав три дні, після чого вони  виїхали до Львова аби взяти участь у Четвертій регіональній  конференції для прокурорів країн Центральної, Східної Європи та Середньої Азії.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також