Закарпаття відвідав Віктор Черномирдін

10
0

У ході зустрічі йшлося про залучення російських інвестицій в економіку краю, рекреаційно-туристичні можливості Закарпаття, задоволення потреб російської нацменшини

     Сьогодні, 13 вересня, заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик, заступник голови облради Василь Брензович, начальник головного управління економіки облдержадміністрації Віктор Погорєлов, начальник головного управління у справах європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків і туризму облдержадміністрації Ернест Нусер, начальник управління у справах національностей облдержадміністрації Юдіта Євчак зустрілися із Надзвичайним і повноважним послом Російської Федерації в Україні Віктором Черномирдіним, а також Генконсулом Російської Федерації у Львові Євгеном Гузеєвим. 

 У ході зустрічі йшлося про залучення російських інвестицій в економіку краю, рекреаційно-туристичні можливості Закарпаття, задоволення потреб російської нацменшини. 

  Нині в області нараховується 35 українсько-російських підприємств, обсяг інвестицій в які становить 2,3 млн. дол. США.

     Найбільше російських капіталів у промисловості — 48,1% загального обсягу прямих іноземних інвестицій, залучених в область. Загальний обсяг зовнішньоторговельного обороту з Російською Федерацією у січні — червні цього року сягнув 15,6 млн. дол. США. Специфіка зовнішньої торгівлі області з північною сусідкою України полягає у невеликому масштабі зовнішньоторговельних операцій. Експорт вітчизняної продукції переробки продуктів харчування, алкогольних напоїв, у тому числі виноградних та плодово-ягідних вин, коньяків, меблевої продукції, механічних машин і устаткування — ті напрямки, які можна розвивати.

      Щодо російської нацменшини, згідно із Всеукраїнським переписом населення 2001 року в області проживає 31,0 тис. росіян, що становить 2,5 відсотка усього населення області. На Закарпатті діють 4 громадські організації російської спільноти зі статусом обласних, 2 російськомовні, 6 україно-російськомовних, 2 україно-румуно-російськомовних школи І-ІІІ ст. У Мукачеві функціонує обласний російський музично-драматичний театр. А от клубних установ, окремо діючих бібліотек, які обслуговують росіян, в області немає, хоча книжковий фонд російською мовою нараховує 3,2 млн. примірників, що становить половину загального.

      З 1996 року в області проводяться „Дні російської культури”, а з червня 2006 року — фестиваль російської культури. Ці та інші заходи підтримує обласна влада, поінформувалом управління інформації та зв’язків  із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також