Закарпаття відвідав Віце-президент Єврокомісії

5
0

Жак Барро

Сьогодні, 30 квітня, в Закарпатті з інспекційною поїздкою побував Віце-президент Європейської комісії, Уповноважений з питань внутрішніх справ та юстиції Жак Барро.

 Метою поїздки віце-президента Єврокомісії є перевірка застосування положень Угоди між урядами України та Угорської Республіки про правила місцевого прикордонного руху. Пан Жак Барро побував у прикордонній зоні Угорщини та України, де ознайомився з роботою міжнародного пункту пропуску «Берегшурань – Лужанка», відвідав Консульство Угорської Республіки в м. Берегово. 

  У Берегові відбулась зустріч Віце-президента Єврокомісії Жака Барро з головою Закарпатської обласної державної адміністрації Олегом Гаваші. Під час зустрічі йшлося про досвід і проблеми застосування місцевого прикордонного руху, кроки Єврокомісії щодо запровадження і апробації нових інструментів спрощення візової процедури для громадян України. Як зазначалось, запровадження Угоди про спрощення візового режиму між Євросоюзом та Україною, Угод між Україною та Угорщиною і Словаччиною про місцевий прикордонний рух сприяли позитивним зрушенням у взаєминах України та Євросоюзу у візовому діалозі загалом, повідомили в управлінні інформації  та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також