Закарпаття: виробник чіпсів несанкціоновано використав води на 10 млн.грн.

13
0

Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища відділу екологічного контролю водних ресурсів, атмосферного повітря та поводження з відходами Державної екологічної інспекції в Закарпатській області проведено планову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства ДП “Голден Фудс”, яке здійснює виробництво чіпсів, сухариків, снеків, тощо.

 В ході заходу державного контролю встановлено, що підприємство провадило господарську діяльність без дозволу на спеціальне водокористування, тим самим порушуючи ст. 49 Водного кодексу України. 

 За результатами перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто 2 посадові особи. На них накладено штраф у розмірі 0,340 тис. грн. Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, затвердженої наказом Мінприроди  №389 від 20.07.09р., Інспекцією проведено розрахунок шкоди, завданої навколишньому природному середовищу, і виставлено претензію на суму 9,847 тис. грн. для добровільного відшкодування збитків.

В разі залишення претензії без відповіді Інспекцією буде подано позовну заяву до Господарського суду Закарпатської області щодо стягнення зазначеної суми.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також