Закарпаттям пройде національний автопробіг

2
0

29 листопада Закарпаттям проїде колона Національного автопробігу «На запчастини – тільки машини!».

Таким чином громада області приєднається до міжнародної кампанії «16 днів протидії ґендерному насильству» та Міжнародного дня боротьби з рабством. Автопробіг пройде у 10 областях України: Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Тернопільській, Рівненській, Миколаївській, Харківській та Дніпропетровській за підтримки Міжнародної Організації з міграції (МОМ). Про це повідомила Інна Сабадош, керівник Закарпатської громадської жіночої організації (ЗГЖО) «Веста» (ініціатор заходу на Закарпатті).

За її словами, мета такої авто-акції - об’єднати зусилля громадських та державних організацій, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні, поінформувати громади міст і сіл, особливо шкільної та студентської молоді, щодо ризиків та небезпек торгівлі людьми з метою вилучення органів.

Автопробіг пройде містами та селищами Закарпаття: Ужгород, Мукачево, Воловець, Великий Березний, Перечин, Свалява. З метою привернення уваги до проблеми торгівлі людськими органами у цих населених пунктах будуть проведені інформаційні акції. Зустріч учасників Національного автопробігу Закарпатської та Івано–Франківської областей відбудеться на Торунському перевалі 29 листопада.

Довідка 

Закарпатська громадська жіноча організація (ЗГЖО) «Веста» створена у 2001 році. Основні напрямки роботи: надання допомоги та підтримки соціально неадаптованим групам населення; пропаганда здорового способу життя; впровадження нових методів та підходів профілактики негативних явищ у суспільстві, співпраця з державними, правоохоронними та громадськими організаціями у напрямку протидії торгівлі людьми.

Міжнародна Організація з міграції (МОМ) діє у Програмі протидії торгівлі людьми в Україні з 1998 року. Головними цілями діяльності МОМ в Україні є: діяльність у сфері захисту і реінтеграції потерпілих від торгівлі людьми, підвищенні ефективності протидії злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також