Закарпаттяобленерго підключив "гарячу лінію"

502 12

Дзвінки на багатоканальний номер 0 800 50 16 20 зі стаціонарних та ільних телефонів на території України для споживачів є безкоштовними, за міським номером (0312) 91-94-94 оплачуються згідно діючих тарифів міського чи міжміського зв’язку.

Зателефонувавши  до кол-центру Ви можете отримати в автоматичному режимі або під час живого спілкування з оператором інформацію, щодо: діючих тарифів на електроенергію; про стан особового рахунку; причин відсутності електропостачання;порядку надання пільг та субсидій; порядку оформлення та переоформлення договору; приладів обліку електричної енергії; порядку приєднання до мерконтактні телефони та іншу довідкову інформацію щодо роботи ПАТ «Закарпаттяобленерго».

Крім цього, можливо: 

- передати показання приладу обліку;

- повідомити про розкрадання електричної енергії або енергообладнання ПАТ «Закарпаттяобленерго»;

- оскаржити неправомірні дії персоналу товариства.

Кол-центр – це оперативна інформація з питань електропостачання.

Дирекція ПАТ «Закарпаттяобленерго»

Коментарі

Т
Тетяна

Доброго дня я за сьогодні телефонувала 15 разів на гарячу лінію і мені ніхто не відповів??? Скільки мені до вас телефонувати???

Н
Неля

Доброго дня я за сьогодні телефонувала 5 разів на гарячу лінію і мені ніхто не відповів??? Скільки мені до вас телефонувати???

Н
Наталія

В Мукачево синя черга - це щоб познущатися??? Світло за синьою, а вода за помаранчевою. В ніколи немає одночасно води та світла. Не можна пральну машину запустити, щоб попрати. Немає горячої води. Як покупатись? Посуд помити? Може ви зміните графік нарешті, щоб будо світло і вода одночасно???

РЖ
Розлючена жінка

Що за безпорядок у Міжгірському рем ? Сьогодні о 12:00 мали включити світло, вже півгодини пройшло світла нема????… Вранці тоже відключили на 10 хв.швидше ніж мало бути. І якщо чесно, то 4 години зі світлом, мало особливо в робочийдень

І
Ігор

Доброго вам дня!Я не знаю,по якому графіку ви відключаєте людям світло,але здогадуюсь,що явно,не по-тому який ви ж самі викладаєте.На рахунок гарячої лінії-чи реально поговорити з оператором(таке враження,шо попав в меню київстара)?І наостанок;враховуючи відгуки людей і реальні відключення світла,а також вашу "важку","клопітку" і "турботливу" ""працю" для людей,скиньте будь-ласка номер рахунка,щоб я,та інші небайдужі громадяни,змогли перевасти вам гроші на лікування.P.S.бажаю вам все подальше життя,блукати в напрямку пошуку російського корабля.

М
Маргарита

Доброго дня. Наведіть порядок у Хусті з графіком відключення світла,виключають на 6год а включають на 1.5-2год,продукти портятся,води в мене немає,бо скважина,зір у дитини погіршується. Прохання, щоб світло включали на стільки часу скільки його не було,щоб можна було все поробити,і думайте про підростаюче покоління,не калічте!!! Дуже надіюсь на вашу свідомість!!!

О
Оксана

Для чого номер гарячої лінії, якщо він поза зоною досяжності? А можливо в людей дійсно проблеми зі світлом, до кого тоді дзвонити?

В
василь

бэзпридел з графиком отключки який нэсоблюдается им всьо равно шо у людэй можуть бути проблэми за экстрэнои отключки ,

В
Валентина

З нетерпінням чекаю відповідь.

В
Валентина

Немає світла дві доби,а поруч цілодобово горить світло в розважальному центрі біля зеленого ринку.Чому так надовго відключають світло

С
Саня

Хочу говорить с оператором

Я
Яна

Виправте будь ласка міський номер, правильний міський номер 61-94-94 кол-центр

Читайте також