Закарпаттю не загрожує низька температура

12
0

Позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося у четвер, 26 січня, під головуванням першого заступника керівника краю Івана Бушка.

 

Комісія розглянула питання затвердження графіка цілодобового чергування керівників органів виконавчої влади. Згідно з факсограмою Кабінету Міністрів, посадовці повинні організувати чергування на період з 28 січня по 12 лютого на випадок виникнення непередбачуваних ситуацій. Цей крок необхідний з огляду на погодні умови: днями на всій території України очікується суттєве похолодання.

Василь Маківчук, начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології,зауважив, що Закарпаттю таке суттєве зниження температури, як, наприклад, на сході України (до -23° вночі), не загрожує, оскільки Карпати перешкоджатимуть проходженню циклону із Сибіру. Однак, уже найближчими днями температури таки знизиться. Синоптики прогнозують у Карпатах до -25° вночі, -14° — вдень. У низинних районах буде трохи тепліше.

Розглянули також питання стосовно виконання заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в смт. Солотвино Тячівського району. Нагадаємо, сьогодні у с. Теребля завершується облаштування нового житлового масиву для солотвинців, чиї будинки опинились у небезпечній зоні. Ситуація  щодо ходу будівництва, наголосив перший заступник очільника Закарпатті, знаходиться на постійному контролі влади. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також