Закарпаттю потрібні інновації у сільському туризмі

10
0

У п’ятницю, 29 квітня, в Ужгороді розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція на тему: „Інновації у сільському туризмі – стратегія розвитку сільських територій”.

Перспективи сільського туризму обговорили представники органів місцевого самоврядування, науковці, фермери не лише з України, а й з Польщі, Угорщини, Росії. Учасників заходу привітали очільник Закарпаття Олександр Ледида і заступник голови облради Андрій Сербайло.

За останні 15 років сільський туризм охопив практично всі регіони України. Сьогодні це багато видів відпочинку – проживання у сільських будиночках, з пересуванням на машині, велосипеді, човні, здійснення наукової діяльності, відвідування релігійних місць, агро туризм тощо. Задля активного розвитку сільського туризму, зокрема, і на Закарпатті, сьогодні потрібен ефективний державний механізм, вдосконалення законодавства та створення сприятливих умов, формування іміджу та рекламно-маркетингової стратегії.

 – Захід такого рівня на Закарпатті проводиться не випадково. Загальновідомим фактом є те, що центр Європи знаходиться саме у нашому краї. До того ж, погодні умови та географічне розташування дозволяють займатись сільським туризмом і влітку, і взимку. Тому, впевнений, рішення прийняті сьогодні будуть актуальними та своєчасними для всіх країн і регіонів, представники яких беруть участь у конференції, - наголосив у вітальному слові очільник Закарпаття Олександр Ледида.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також