Закарпатці активно користуються безвізом аби заробити в Європі

7
6

Минуло пів року як Україна отримала безвізовий режим, перетнути кордон нині можна без особливих труднощів. Водночас закарпатці вдало користуються цим аби трішки підзаробити в європейських країнах.

Якщо до візових центрів черги вже немає, то до консалтингових компаній вони навпаки зростають. Звісно є і кілька недоліків.

— Недоліки такі, що не можна офіційно працювати за кордоном, так можна працювати тільки у Польщі та Угорщині. Коли людина виїжджає у Польщу по біометричному паспорту, їй на місті роблять дозвіл на роботу, тобто її легалізують там і вона  працює, - розповів журналістам Sirius Іван Микитич, працівник консалтингової компанії із пошуку роботи за кордоном.

Тих, хто ризикнув працювати, можуть депортувати з країн Європейського Союзу, натомість, на батьківщині вакансії пустують.

За січень-листопад 2017 року зареєстровано - 20,8 тис. одиниць вакансій.

Найбільше українські підприємства потребують кваліфікованих робітників, наприклад , слюсарі, верстатники, токарі, та інш. Але от зарплату їм пропонують не європейську. Певно, тому і вакансії вільні.

Дивіться також: Омріяний безвіз: Що змінилось після 4-х місяців

Коментарі

ТУ
талпов ударений

кулько клавсу маэш?....иди жий там де батрачиш....а не вози сюда папіря зеленое пустоє де написано што ми тобі довжни уплатити за нього...КО ТОБІ ТУЙ ШТО ДОВЖИН?????????? НО ПОЗАД ВАВАС ГАМАНИ НИ НА БАЗАР НИ В МАГАЗИН....ЦІНИ В КОСМОСІ...КАК В МАЦКВЕ ВАШЕЙ....Ч...ОШНИКИ....тобі лем олігарх радий....вези доллари станок гривню пічатать динь і нуч...видиш дітвака голодного синього....там і твої зароботки с.ко........

R
Rem

Русинський народ як і курди розділений кордонами декількох країн. Найбільшоє нещастя трапилося із русинами пудкарпаття, котрих насильно аннексовала радянська влада в 45-46-му. Україна ніколи не буде в ЄС і се вже за останні роки стало очевидно всім. А русинський народ доки в рамках ЄС не обєднаєся із своїми браттями -пряшівськими русинами у Словакії, русинами Хорватії, ніколи не буде мати перспективи на достойне життя. І якшо для сього потрібно визволення із етнічного та економічного гніту україни - то дай Бог розвал сеї недодержави прискориться.

Ц
ЦІМБОР

Якісь тоті перші двоє : тот трішко тай "мукачівець " талпов ударені ... И ни знаєш што таким талпанутим добавити.

А
акс

Мукачівець ТИ ПРО ШО ОЛІНЮ ПИШИШ -- чим робитии дома і мати на 100-200 євро меньше --- ДЕ ТИ ВІДІВ У ПРОСТОГО РОБОЧОГО ЗАРПЛАТА НЕДОХОДИТЬ ДО СТО ДВАСТО ЕВРО А НЕ МЕНШЕ ПРОСНИСЯ ФАНТАЗЬОР

М
Мукачівець

Батраки - то в крові... То просто так не вибєш. Ліпше там нюхати чужі штрімфлі, і жити як у плацкартному вагоні, чим робитии дома і мати на 100-200 євро меньше, но жити як людина. А ще приїхати на 20-ручному БМВ аводь Ауді, і форсити по району... То гонір! То дороже гі гроші.... ))))

ТО
трішки опустити країнУ

заробітчани завозять 10-20 млрду доллару...на них пічатавуть гривню...і мінявуть у обменці...то што не у штрінфлі...короче ціни ростуть од того што гривня пустіє...кіть у вино лляти воду то скоро буде гуно...купи продай тоже крадуть із твого кошилька...вспомни союз за валюту і фарцу був розстріл(10000 рубля) подумай чому?! бідний бо дурний...робіть полякам...они вам пустих доллару евро фест намалювуть...

Читайте також