Закарпатці готують рушниці, в Україні дозволили полювання на лося

34
10

Як зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак цього мисливського сезону дозволили вбити 160 лосів.

— Ліміти не затверджувалися нами протягом кількох місяців через інформацію про критичне зменшення популяції лося в Україні. Погоджені ліміти на відстріл 160 особин лося. Це вдвічі менше, ніж пропонували мисливці, - написав пан Семерак на сторінці у Фейсбук.

Міністр додав, що зараз проводиться наукове дослідження щодо популяції лося в Україні, і якщо їхня кількість критично мала, то мораторій відновлять.

Мораторій на відстрілювання лося діяв з лютого 2017 року  терміном на 25 років. Тоді пан міністр заявляв, що популяція лося в Україні нараховує від двох до шести тисяч тварин. Для порівняння, у Білорусі та Польщі популяція лося складає близько 30 тисяч тварин.

Дивіться також: Депутата-бракон'єра, який вбив оленя на Берегівщині, вимагають притягнути до відповідальності

 

Коментарі

В
Вариш

Да дозволили 160 а розстриляють скильки?

ДU
до Unnamed

)))))))))))))

U
Unnamed

+1 до Перехожий За пів року лосі наплодилися. Територіально популяція лосів займає всю територію України. Особливо лосі вподобали вулицю Грушевського, що в Києві!

М
Марійка

Слід памятати що з 2015 році в Україні збільшили штрафи за браконьєрство, за вбитого лося становить 75 тис. грн (раніше - 50 тис. грн), оленя - 50 тис. грн, дикого кабана - 33 тис. грн, бобра - 8 тис. грн, зайця - 7 тис. грн, вовка - 2 тис. грн, лебедя - 3 тис. грн.

М
Мигаль

за пару років у зоопаркови тай на картинках дітвакам зайця укажите, бисьте не віділи з таким ґаздівством..

С
сусідка

вже сьте свинчата повистрілювали бо "чума била", типєрьки і тотих лосів вибийте гет, тай буде покой , а дале єден на другого ся будити охотити

Т
Тьотя

Я поражаюся ,шо міністр єкології дозволив відстрілити 160.лосів .Він шо рахувати ходив ,скоро вопше не буде диких тварин такими темпами.

П
Перехожий

"Дозволили вбити" і мораторій на 25 років, що закінчився за півроку!!! 99% населення і не бачили живого лося, а вони би вбивали і ту мізерну кількість, що залишилась.

І
Іван

А якби відкрили сезон полювання на народних депутатів то би вся країна брала участь)

Б
Бімба

В Закарпатті нема лосів.

Читайте також