Закарпатці ХХІ сторіччя представили Україну на словацькому фестивалі

7
0

У словацькому місті Снина за підтримки Представництва по туризму Словакії в Росії відбувся Перший Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості у рамках Міжнародного проекту творчого розвитку дітей і молоді «Діти ХХІ сторіччя».

 

Організаторами фестивалю стали: мерія, центр освіти і культури м.Снина, туристична фірма «Imatour» (Словакія), Московський університет культури і мистецтв (Росія), Представництво міжнародних фестивалів і конкурсів «Діти ХХІ сторіччя» – ТзОВ «Піраміда-тур» (виконавчий директор – Ірина Оверіна, Росія). 
 
 Конкурсна програма, яка проходила в амфітеатрі на території мальовничої зони відпочинку «Рибники» міста Снина, тривала більше семи годин і складалася з 82-х  конкурсних номерів! Учасники з Росії, Словакії, Латвії, України, змагаючись у вокальному і хореографічному жанрах, демонстрували високу сценічну майстерність, пластику руху, емоційність, передаючи  присутнім в амфітеатрі глядачам  неймовірний по енергетиці позитивний заряд емоцій. І глядачі щоразу відгукувалися бурхливими аплодисментами.
 
 Україну в конкурсній програмі «Єврофесту–Словакія–2011» (номінація – естрадний вокал) представляли солістки авторської вокальної студії Яни Садварій (м.Ужгород) – Вероніка Ленарт та Уляна Степаненко, а також солістка Ужгородського районного будинку куль-тури Ірина Юращук (керівник В.Клочуряк). Слід відзначити, що для дівчат із Закарпаття це – далеко не перша проба своїх сил на конкурсних сценах. Всі вони вже добре відомі широкій глядацькій аудиторії нашого краю, неодноразово брали участь у різноманітних мистецьких акціях і ставали лауреатами всеукраїнських та міжнародних конкурсів. І на цей раз їхнє виконання українських авторських естрадних пісень було високо оцінено міжнародним журі: Вероніка Ленарт, Уляна Степаненко та Ірина Юращук у своїх вікових категоріях стали лауреатами І премії (на фото).
 
 Про це українська делегація, в яку входили солістки, а також представники управління культури облдержадміністрації, відділу культури і туризму Ужгородської райдержадміністрації та супроводжуючі особи, дізналися на другий день фестивалю-конкурсу, коли після закінчення гала-концерту переможців відбулося урочисте вручення нагород. Стало приємною несподіванкою і запрошення дівчат на подальші акції у рамках «Єврофесту», а також вручення сертифіката для продовження свого навчання вже у якості студенток Московського університету культури і мистецтв. 
 
 Почесною грамотою організаторів фестивалю також була нагороджена авторська вокальна студія Яни Садварій. Це – високе визнання викладацького та композиторського дарування талановитого педагога, члена Національної Ліги композиторів, під керівництвом якої зростали такі майбутні зірки української естради, як Рената Штіфель та Аліна Паш – нинішні студентки Київської муніципальної академії естрадного і циркового мистецтв ім.Л.Утьосова, лауреати і фіналісти багатьох престижних конкурсів і фестивалів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також