Закарпатці можуть везти до ЄС менше алкоголю без мита, ніж інші українці

6
1

1 грудня набули чинності нові правила безмитного ввезення сигарет і алкоголю приватними особами

 Згідно з новими правилами, мешканці прикордонної зони можуть ввозити без сплати мита менше алкоголю, ніж інші громадяни країни. Про це сьогодні, 4 грудня, власкорові ЗІКу повідомили із прес-служби Державної митної служби України.

Алкоголь можуть везти особи, яким виповнилося 17 років. Мешканці прикордоння, наприклад, без мита можуть везти лише 2 л пива, тоді як всі інші - 16 літрів. Так само і з вином - 0,5 л проти 4 л. Спиртних виробів з концентрацією спирту не більше 22 об. % можна везти 2 л, мешканцям прикордонної зони — 0,5 л. Напоїв з концентрацією спирту 22 об.% і більше - 1 л та 0,5 л відповідно.

Нові правила передбачають також можливість для країн-членів ЄС скорочувати максимально допустиму кількість дозволених до ввезення сигарет з 200 до 40 (або 20 сигар чи 50 грамів тютюну для куріння). На сьогодні повідомили про намір зберегти право на ввезення 200 сигарет Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Німеччина, Ірландія, Нідерланди, Португалія, Словаччина, Іспанія, Великобританія, Греція і Угорщина – лише для іноземних приватних осіб.

Збільшено загальну вартість товарів для персонального використання або для подарунків: із 175 євро до 430 євро для приватних осіб, що прибувають в ЄС авіа- або морським транспортом, і до 300 євро для приватних осіб, що прибувають до ЄС наземним або внутрішнім водним транспортом.

Нові правила також передбачають зняття обмежень на провезення парфумів, туалетної води, кави та чаю, якщо їх кількість не свідчить про торгове призначення.

Однак у разі виявлення під час митного контролю у громадян товару більшої кількості, ніж вказано, або вартістю понад 300 євро, їм загрожує відповідальність за Кримінально-фінансовим кодексом Республіки Польщі.


Коментарі

C
crisscross

Так не все закарпатцы, а только жители погранзоны...Так делаются утки...И зачем цитировать сразу криминальный кодекс Польши??)))) Какое отношение к тем же словакам или венграм??

Читайте також