Закарпатці можуть забрати гроші за свою худобу

13
0

Власники телят сьогодні можуть заробити по 750 гривень.

 

Саме така сума державної дотації власникам молодняка великої рогатої худоби. Аграрні експерти вважають, що це єдиний шлях до нарощування поголів'я і відродження тваринництва. Щоправда, селяни поки що чомусь не поспішають отримати державні гроші. 
Цього літа в дію вступило положення про дотацію, згідно з яким власникам молодняка виплачуватимуть за утримання телят додаткові кошти. Для цього селяни мають подати відповідні документи в органи місцевого самоврядування та отримати гроші. Кошти виплачуються через кожні три місяці від подання документів на новонароджене теля до досягнення ним одинадцятимісячного віку. На момент першого подання документів будуть нараховувати 250 гривень за одну голову молодняка віком від 3 до 5 місяців; 500 гривень за молодняк віком від 6 до 8 місяців; 750 гривень, якщо теляті виповнилося від 9 до 11 місяців включно. Для нарахування через кожні наступні три місяці чергової суми дотації в розмірі 250 гривень треба повторно звернутися в місцеву раду. Нещодавно дотацію відкоригували. 
 
Програма спрямована на збереження поголів’я і розвиток тваринництва у державі. Селяни скаржаться, що сьогодні дуже нелегко і недешево утримувати молодняк. Хоча програма вступила в дію ще на початку літа 2012, та у Воловецькому районі тільки близько 10% селян забрали свої кошти. Одні майже нічого не знають про дотацію, інші часу і можливості не мають поїхати за своїми грошима, а третіх у банках запевняють, що у них немає коштів. Чиновники сподіваються, що державна програма, крім нарощування поголів'я та збільшення обсягів виробництва молока, сприятиме розвитку селянських господарств.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також