Закарпатці не розраховують на компенсацію за знищене водою майно

4
1

Погода приносить Україні все нові неприємності: вранці сяє сонце, вдень падає стіна зливи чи зносить дахи лютий вітер.

За останні дні в Закарпатті випала місячна норма опадів, не дивно, що засмічені стоки не дають схлинуть воді. Багато подвір'я затоплені - люди бродять по ним по пояс у воді, вони позбулися свого майна. Пошкоджено посіви, плодові дерева, постраждала живність. У деяких районах люди вирушають за покупками в магазини на човнах. І найголовніше - ніхто з громадян уже не розраховує отримати компенсацію за знищене водою майно. Так само не доводиться думати про відновлення державою знесених повінню мостів і розмитих зливами доріг. Чиновники тільки розводять руками.

За словами рятувальників, воду, яку вони відкачують з вулиць у Закарпатті, просто нікуди дівати, оскільки земля перенасичена і більше не вбирає вологу.

Однак фахівці вважають, що велика вода з регіону вже потроху йде, і якщо не буде великих дощів (а синоптики після 5 червня їх не прогнозують), ситуація нормалізується.

У Львові недавній буревій завдав неприємностей більше, ніж нескінченні дощі. Місто підрахував збитки - 10 мільйонів гривень. Вітер перевернув маршрутку з людьми, повалив майже 500 дерев і пошкодив півсотні дахів будинків, шкіл та садочків (тимчасово було знеструмлено три райони обласного центру, що призвело до відключення водопостачання та припинення руху електротранспорту). Зараз електропостачання стародавнього міста відновлено, трамваї-тролейбуси вийшли на маршрути.

У Жовківському, Золочівському, Кам'янка-Бузькому та Пустомитівського району Львівщини шквали пошкодили покрівлю 48 приватних будинків, зливами підтоплені 59 підвальних приміщень та 35 присадибних ділянок. У Городоцькому районі на двох ділянках розмито 160 м автодоріг.

Від урагану і дощів з градом постраждали також Волинська, Херсонська і Черкаська області. Тут знесені і зруйновані дахи будинків, шкіл і магазинів, залиті посіви. Загальний збиток від стихії підраховується.

Коментарі

У
украинец

ребята бандеровцы. сначала вас було жалко, даже в красный крест носили теплые вещи. потом все увидели что вы безбашенные конченные люди. живете за шабашные зарплаты, лес вырубили, котеджей понастроили. а посадить лес - слабо. и опять вода будет уходить в корни, так и тут не хочется работать - только с бюджета сосать. кончилось правление тимошенницы. пора самим за свои норы думать.

Читайте також