Закарпатці поки що не відчувають покращень від децентралізації влади

12
9

Фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва поцікавився у закарпатція,як вони відносяться до децентралізації влади.

Отже більшість закарпатців позитивно відносяться до розширення повноважень місцевого самоврядування. Проте є і та частина, яка ще не сформувала чіткої думки на рахунок реформи. Якщо з першим варіантом погодилися – 53%, то не визначилось – 29%. 19% висловили негативне ставлення до розширення повноважень місцевого самоврядування.

Проте такі настрої можуть пояснюватися лише тим, що 43% не відчули якихось змін від збільшення доходів міських бюджетів внаслідок процесів децентралізації. А от позитивні зміні у реформі відчуло 20% респондентів. 14% вважають, що ситуація стала гіршою, ніж було до цього.

Нагадаємо, що цей дослідницький центр провів опитування стосовно протестних настроїв Закарпаття.

Коментарі

О
ОТГ

Верховинці на сись раз правду пишуть.Москаль саботує створення ОТГ бо то не вигідно при виборах.Типирь буде пресувати РДА оби ті чинили тиск на своїх підопічних!

0
01,03

Золоті слова.Ни добавити,ни удняти.

Г
ГОРЯНИН

ПОКРАЩЕННЯ ВІДЧУТНЄ ЯК І ВІД ВСІХ ІНШИХ РЕФОРМ. ПРОБЛЕМИ ТОБТО ПОВНОВАЖЕННЯ ВІДДАНО НА МІСЦЯ А ЗА ГРОШИМА СВОЇМИ ПОТРІБНО ЇХАТИ ПРОСИТИ В КИЄВІ. СПОЧАТКУ РОБИЛИСЬ ДЛЯ ЗАОХОЧЕННЯ КРОКИ ПОДІБНІ І ХАРАКТЕРНІ ДЛЯ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ А ЗАРАЗ ВСЬО В УКРАЇНСЬКОМУ УРЯДОВОМУ ВАРІАНТІ - ГРОШІ КИЄВУ - ВИТРАТИ ТА ПРОБЛЕМИ НА МІСЦЯ

Б
Балога

Усе у быкрадуе так ги отиць го научив наркомана

Н
Нижньоворітець

Закарпатська область саботує децентралізацію і є на останніх місцях в списку. Саме через це не відчуваємо, хто ввів в дію- отримали величезні гроші.влада противиться в нас цьому страшно, бо гроші тоді проходять повз них. Реформа чудова- поцікавтеся як це вплинуло на ті громади які зуміли об’єднатися і освоїти кошти

МТ
Микула Тячувський

Тільки що по теліку Аваков заявив що з прикордонниками звірятимуть списки тих людей що на заробітки виїхав з списками хто отримає бюлетні на виборах. Чи не буде так що вони на заробітках й одночасно голосують на виборах. Що мені робити? Моя жона Олена уже тисячку отримала, а другу отримає як проголує за..., ну ви догадуєтеся за кого... за того що не скупиться за голоси, видно дуже го пече сись вопрос, бо лиш завтра го помпезно висувати в кандидати будуть, а бабло за нього уже по хижах два місяці як розносять. Кстаті хвалиться що децентралізація тоже його заслуга, мало му томоса, що людий на Тячовщані на паздіря розорвав. Що робити, і тисячку не хочесі вертати і Олену шкода, бо годні її учислити. А іще як сі стане прокол на виборах - гроші не поможжуть і Президентом стане не він, то вообще труба діло - Олена сі в Італії навхтема лишить а мене уже кума не прийме, бом постарів і не бирую. Що робити?

Б
Бррр

Несколько мукачевцев почувствовали, теперь ещё могут больше красть

Я
я

Цілком з Вами згоден.Замість того, щоб правильно розпоряджатися коштами,їх тратять на нікому непотрібні проекти(ЦНАП,Будинок офіцерів...).Піднято ціну на воду в два!!!!! рази, а якість послуг на тому ж місці, космічні зарплати у Міськраді. А такі болючі питання як дороги та безпека мукачівців залишаються без уваги.

М2
Мукачивець 2

К примеру в таких селах как Иванивци, Клячаново и С.Давыдково почувствовали разницу. Все улицы и дорожки в селах асфальтированы, кроме того открыты детские площадки и скверик. А в Мукачево почему-то ничего хорошего не чувствуется.

Читайте також