Закарпатці представлять Україну на чемпіонаті Європи з петанку

5
0

у Ніцці

У Хустському районі Закарпаття відбулися фінальні ігри чемпіонату України з петанку серед команд триплетів (по три гравці в команді). Про це сьогодні, 8 квітня, повідомив власкор ЗІКу.



До фіналу потрапили шість команд. Абсолютним чемпіоном стала команда «Ніцца», до складу якої входять два петанкісти з Києва і один ужгородець (головний редактор газети «РІО» Петро Гойс). Саме ця команда стане ядром збірної, яка в липні представлятиме Україну на чемпіонаті Європи, що пройде у французькій Ніцці. Крім цього, шанси потрапити до збірної команди отримали ужгородці з команди “Ед І Мон”, яка здобула друге місце. На третьому місці - ужгородська команда “100%”.



9-10 травня в Ужгороді пройде традиційний міжнародний турнір “Сакура-2009”, який відвідає президент Всесвітньої федерації петанку Клод Азема.



Довідка



Весняний турнір «Сакура» та осінній «Каштан», які проходять в Ужгороді, вважаються найбільшими змаганнями у всій території СНД, що внесені у міжнародний календар Всесвітньої федерації петанку.



Петанк - національний вид спорту провінції Провансаль у Франції, метанння куль.




Мета гри - гравці двох команд на плошадці розміром 15 на 4 м кидають металеві кулі, намагаючись якомога ближче покласти свою кулю поруч з деревяною кулею — «кошонетом» (cochonnet з французької - свиня). При цьому металева куля може зачепити кошонет, або збити кулю суперника, щоби відштовхнути її. Головне, щоби після закічення гейму одна або кілька куль вашої команди стояли ближче до кошонета, аніж кулі суперника. За кожну таку кулю нараховується одне очко. Гра продовжується до 13 очок. Кількість гравців у команді: 1-3, команди грають рівними складами.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також