Закарпатці прибрали сміття та висадили дерева

7
0

Одні закарпатці сьогодні прибирали вулиці і площі, парки і сквери, прибудинкові території, інші садили деревцята і кущі. В нагоді став досвід, набутий під час екологічної акції "Карпатська дубовиця", зініційованої Баранинським сільським головою /Ужгородський район/ Павлом Чучкою - поетом, науковцем, громадським діячем.

Це він кинув клич: "Посадимо 10 тисяч молодих дубків!" Причому жолуді брали від найстарішого дерева України - тисячолітнього дуба, який росте у закарпатському гірському селі Стужиця. До акції активно долучилися студенти і школярі, а також жителі населених пунктів, які мають "рослинні" назви: Дубове, Вільхівці, Липча, Калини та інших. Не стояли осторонь і мешканці сіл Баранинці та Довге Поле, які входять в одну сільраду: вони вирішили насадити між своїми селами найдовшу в Європі дубову алею. Робота тут кипіла й сьогодні.

Втім, "Карпатська дубовиця" - не єдина екологічна акція, коли закарпатці займалися очищенням та озелененням свого курортного краю. Нещодавно тут фінішувала весняна акція "Майбутнє лісу в твоїх руках", у якій взяли участь близько тисячі школярів. Вони посадили понад 60 тисяч деревцят. Загалом же цьогоріч на Закарпатті буде створено 1635 гектарів молодих лісів. Чимало деревцят, у т.ч. й молоденьких дубків, посаджено вчора.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також