Закарпатці роззброюються добровільно

11
0

завершився черговий всеукраїнський місячник добровільної здачі зброї

За незаконне виготовлення, придбання, зберігання зброї та боєприпасів закон (стаття 263 Кримінального кодексу) передбачає тюремне покарання на строк від 2 до 5 років. Зате громадяни, котрі добровільно здають зброю чи вибухові речовини, звільняються від кримінальної відповідальності.



Нещодавно завершився черговий всеукраїнський місячник добровільної здачі зброї. Відрадно, що чимало краян прислухалися до порад правоохоронців і добровільно здавали свої «стволи».



Житель села Сімер Перечинського району свого часу знайшов (принаймні так каже) в одному з урочищ бойовий пістолет чеського виробництва. Під час акції чоловік вирішив здати зброю. Жителька іншого села цього ж району - Дубриничів принесла у райвідділ на знищення газовий пістолет іноземного виробництва.



Позбувся небезпечної іграшки і її 32-річний односельчанин. Він добровільно віддав міліціонерам ствол до пневматичної гвинтівки без номерного позначення. А житель Перечина віддав стражам порядку свій газовий пістолет марки «Олімпік», котрий, за його словами, знайшов в одному із сільських урочищ...



На Іршавщині 52-річний житель одного з сіл добровільно здав на знищення нарізний карабін. З іншого населеного пункту цього району у райвідділ міліції принесли для реєстрації незареєстровану мисливську гладкоцівкову рушницю. Аналогічно вчинив і 56-річний іршавець. Чоловік позбувся незареєстрованої гладкоцівкової рушниці ІЖ-58. 24-річна жителька цього ж району вирішила також зареєструвати подібну мисливську рушницю.



«Добровольці» виявилися і на Свалявщині. Місцевий 52-річний житель віддав правоохоронцям карабін «Тигр», а його 31-річний земляк вирішив подібним чином позбутися мисливської гладкоцівкової рушниці.



Як повідомили працівники відділу громадської безпеки обласного управління міліції, протягом проведення цієї акції краяни добровільно здали 161 одиницю зброї, з яких 9 – нарізна, 96 – гладкоцівкова, 18 – холодна та саморобна і 38 одиниць спецзасобів.



Тепер ці «стволи» не принесуть біди людям, інформує ВЗГ ГУМВС.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також