Закарпатці скаржаться на відсутність житла, погане здоров'я і низьку пенсію

9
0

За дорученням голови облради Івана Балоги прийом громадян з особистих питань провів його заступник Андрій Сербайло.

 

Із своїми проханнями, проблемами та турботами цього дня в облраду звернулося  близько сорока  осіб.
 
Переважна більшість звернень стосувались вирішення майнових і земельних спорів, житлових питань, працевлаштування, меценатства у будівництві храмів, а також надання матеріальної допомоги на  оздоровлення.
 
Приміром, молоде подружжя з обласного центру -  Софія та Владислав А. прийшли з болючою для більшості молодих сімей  проблемою. Орендувати квартири дорого. Якщо вже і платити гроші, казали вони, то за власний дах над головою. То ж їх привів в облраду  намір просити сприяння у вирішенні цього питання.
 
Андрій Андрійович розповів, що на цьогорічній березневій  сесії обласні депутати внесли зміни до Програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки і збільшили розмір залучення коштів з місцевих бюджетів на ці потреби  на 2012 рік з 0,5 млн. грн. до 4,5 млн. грн.
 
Це означає, що обласні депутати суттєво підтримали позитивне вирішення житлового питання нашої молоді.  Тепер необхідно звернутися до Закарпатського регіонального управління фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, проконсультуватись із фахівцями і визначитись із подальшими діями.
 
Марта Г. з Ільниці, що на Ірщавщині,  прийшла вирішити болюче для себе питання – майновий спір. Андрій Андрійович роз’яснив їй права та в рамках правової практики попросив спеціалістів надати їй безкоштовну фахову консультацію.
 
Інші заявники, а це здебільшого – пенсіонери, інваліди, одинокі,  розповідали про свої нелегкі будні, погіршення стану здоров’я, скаржились на невисокі пенсії, продуктову дороговизну та просили матеріальної допомоги на оздоровлення.
 
Кожного заявника  заступник голови облради вислухав уважно, багатьом надав усні роз’яснення з  деяких питань. Окремі  заяви направив  у відповідні обласні та районні інстанції, яким  рекомендував вивчити порушені питання по суті й забезпечити якісне та своєчасне їх вирішення в рамках   чинного  законодавства.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також