Закарпатці стали призерами спортивного міжнародного фестивалю

7
0

Старовинне польське місто Замость, яке вражає й дивує своєю архітектурою, у 16-й раз приймало учасників міжнародного фестивалю дитячого й молодіжного спорту (вік дітей 15 років і молодші), який тривав 29-30 травня. 18 команд-учасниць представляли Угорщину, Голландію, Словенію, Україну, Чехію, Словаччину та Польщу.

За словами начальника Закарпатського обласного управління фізичного виховання і спорту МОН України Івана Риляка, програма фестивалю була досить насиченою, однак пройшла не тільки на високому організаційному рівні, але й цікаво та захоплююче. «Та нас найбільше радує те, – наголосив співрозмовник, – що наша команда виступила просто блискуче, зайнявши високе друге місце, поступившись лише на 13 очок переможцям – сильній команді з Дніпропетровщини (238 очок)». До речі, до неї тепер причетний і екс-голова Закарпатського обласного відділення НОК України Леонід Городний.

Бронзовими призерами стала команда з угорського міста Мішкольц, четверте місце у господарів, п’яте – збірної Волинської області й шосте – у представників Голландії.

Найбільшу кількість очок у загальну скарбничку закарпатців принесли легкоатлети, яких готувала до змагань тренер мукачівського СОК ДЮСШ Ірина Панкулич. Порадувала наймолодша учасниця фестивалю, 12-річна ужгородка Аліна Коломоєць, котра у фінальному забігу на 100 метрів зайняла друге місце з результатом 13,67.

Просто чудово на цих змаганнях виступили представниці Виноградівщини з вільної боротьби Тетяна Керичанин (вагова категорія 52 кг) та Крістіна Матвеєва (57), котрі вибороли у своїх вагових категоріях перші місця (тренер Іван Боршош). Не набагато від них відстали і юні тенісисти (тренер Руслана Дичка з ОДЮСШ). Зокрема, перше місце здобув Євген Січка, а Юлія Тулайдан – друге.

Не підвела й волейбольна дівоча команда, котра здобула у цих престижних змаганнях бронзові нагороди (тренер ОДЮСШ управління освіти та науки Закарпатської облдержадміністрації Тамара Стецик).

У рамках фестивалю також відбувся міжнародний симпозіум із питань фізичної культури та спорту, в якому взяли участь члени виконкому Закарпатського обласного відділення НОК України Іван Риляк, Степан Негер та Михайло Молнар, а також директор Свалявської ДЮСШ Олександр Цапар.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також