Закарпатці увійшли до двадцятки кращих в Україні

7
0

Єдиний Всеукраїнський рейтинг "Книжка року" визначив переможців

Рейтинг ”Книжка року” є єдиним такого рівня в Україні. Щороку поважне журі, яке складається з найвідоміших письменників, літературознавців, критиків публічно визначає кращі українські видання.

Приємно, що цього року закарпатські книжки потрапили не тільки до остаточного списку голосування, але й посіли високі місця. Так, у номінації “Хрестоматія” (критика та літературна публіцистика) відразу двоє закарпатських авторів увійшли у двадцятку кращих.

Шістнадцяту позицію посіла книжка Олександра Гавроша “Закарпатське століття: ХХ інтерв’ю” (переможець “Ужгородського книжкового Миколаю”), а двадцяту – есеїстка Василя Кузана “Віагра для поета”.

Конкурувати закарпатцям доводилося з такими авторитетами, як Іван Дзюба, Костянтин Москалець, Максим Стріха, Григорій Сивокінь, Ігор Бондар-Терещенко. Якщо врахувати, що обидві книжки вийшли у грудні і практично не мали жодної розкрутки, то такі результати можна вважати беззаперечним успіхом.

Цікаво, що збірка Олександра Гавроша “Тіло лучниці” зайняла також 24 позицію у номінації “Красне письменство” (сучасна поезія), де конкуренція традиційно дуже висока, повідомив кореспондент ЗІА «Простір».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також