Закарпатці відсвяткують Першотравень на байках та з келихом вина

12
0

Першотравень українці відзначать з ледарями, вином і байками.На свято можна буде похизуватися в обладунках, потанцювати з Чапкісом і наїстися чебуреків

Українці, втомлені за довгі роки за Союзу від традиційного святкування Першотравня з парадом, кульками і нудними промовами, мріють про незвичайні враження. «Сегодня» з'ясувала, де наші співгромадяни можуть креативно відпочити на свята.

ЧЕБУРЕКИ. У Криму на травневі відкривають курортний сезон. З цього приводу в Євпаторії 1 травня відбудеться парад, яким верховодитиме повелитель морів Нептун. На святі організують чемпіонат живих статуй, де 75 артистів постануть перед глядачами в образах грецьких богів, атлантів, муз і представників народів Криму. «Це одне з найбільших в Європі і наймасштабніше в СНД шоу живих скульптур», - відзначили в мерії. Наступного дня в старій частині міста буде приготовлений великий чебурек, який претендує не тільки на запис у Книзі рекордів України, а й Гіннесса.

АВТОМОТО. У Сімферополі, біля Червоних печер, пройде автофестиваль. «Там збереться автомобільна братія не тільки Криму, але й України, а ще з-за кордону», - говорить один з організаторів Роман Воробйов. На святі кожен зможе показати майстерність управління машиною.

Крім того, на травневі в багатьох містах України будуть байк-шоу: в Мукачевому, Каховці Херсонської області, Севастополі, Алушті.

ТАНЦІ. У Ялті на 1 травня очікується танцювальна маївка. Бал проведуть відомий танцюрист Влад Яма та заслужений хореограф Григорій Чапкіс в готелі «Пальміра-Палас». «Чоловікам належить прибути в костюмах, леді - у вечірніх сукнях», - попередив Чапкіс.

ДЕГУСТУЄМО. В Ужгороді 1 травня П'ятий фестиваль вина і меду «Сонячний напій». Свою продукцію представлять винороби Закарпаття, Одещини, Словаччини та Угорщини. Як зазначив один з організаторів Олександр Ковач, вперше оцінка сонячних напоїв буде відбуватися за європейськими нормами. Проби вин будуть братися заздалегідь: за 10 днів до початку фестивалю. Всі учасники будуть здаватимуть по літру вина з кожної бочки. А виберуть переможців професійні винороби.

ВОЮЄМО. У місті Хотин Чернівецької області відбудеться перший міжнародний фестиваль історичної реконструкції середньовіччя «Битва націй». У Хотинському замку зберуться національні збірні України, Білорусі, Росії, Польщі. Тут проведуть майстер-класи з виготовлення зброї, навчать військовій майстерності, середньовічних танців, стрільби з луків та арбалетів. Також вражати будуть фаєр-шоу.

ЛЕДАРЮЄМО. Львів'яни замість Першотравня, який на Галичині не шанують, гулятимуть Свято батяра, що проходить біля Ратуші третій рік поспіль. Батяри - це львівські гульвіси довоєнних років. Їх сучасні послідовники два дні будуть танцювати, співати, вибирати короля і «пані Батярову». А ще постріляють з рогатки кавовими зернятками з пивних бляшанок і позмагаються в пошуку батярської гальби, за що переможці отримають ящик пива.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також