Закарпатці відзначатимуть 74-у річницю Карпатської України (ПРОГРАМА)

20
13

Націоналісти Закарпаття запрошують всіх патріотів та мешканців краю, а також побратимів з України приєднатися до відзначення 74-ї річниці Карпатської України!

В урочистих заходах візьмуть участь : спортивно-патріотичний рух “Карпатська Січ”, Закарпатська обласна організація Конгресу українських націоналістів, Закарпатське Крайове товариство “Просвіта”, ВМГО “Національний Альянс”, Спілка політв'язнів і репресованих, Громадський рух “СІЧ”, Ліга жінок України, БСК “Баранинці”, МГО “Карпатська Варта”, ВМГО “Тризуб” ім. С. Бандери, Фундація Регіональних Ініціатив, ТОМГО “Галицькі зубри”, УНСО, ГО “Спілка чехословацьких легіонерів”, ГО “Біла Справа”.

Програма заходів з відзначення 74-ї річниці проголошення Карпатської України :

14 березня:

смт. В. Березний, вул. Корятовича 1
11.00 – відкриття та освячення меморіальної дошки Івану Рогачу, який був заступником голови Організації Народної Оборони, членом Головної Команди і військовим писарем «Карпатської Січі», секретарем Президента А. Волошина, членом проводу ОУН, головним редактором тижневика «Українське слово» (1941).

15 березня :

м. Хуст
10.00 – Покладання квітів до пам’ятника воїнам Карпатської Січі на Замковій горі;
11.00 – Красне Поле.  Покладання квітів до меморіального комплексу на місці найвідчайдушнішого бою загонів Карпатської Січі з мадярською ордою.

с. Оріховиця
11.00 – покладання квітів до пам'ятного хреста поблизу місця розстрілу трьох карпатських січовиків.

м. Ужгород
15.00 – 17.00 – Урочиста академія з нагоди 74-ї річниці проголошення Карпатської України (будинок Просвіти, пл. Гр.-Донського 3);
18.00 – марш пам’яті Героїв Карпатської України (збір учасників о 17.15 в будинку Просвіти);
19.00 – поминальна панахида на могилах вояків Карпатської Січі (кладовище по вул. Капушанській).

16 березня :

с. Кам’яниця
11.00 – 15.00 – щорічний турнір з міні-футболу на кубок “Карпатської Січі” (збір учасників 10.00, реєстрація та додаткова інформація за телефоном 099 437 36 86 - Тарас).
 

Коментарі

ПР
Подкарпатський русин

Запомніть одно: Закарпаття нигда неболо Українов, і нигда нив не буде, се усім давно пора осознати, се по-перше, по-друге Comandante ліпше боти союзником Гітлера чим союзником Сталіна, бо ви чогось щитаєте німців хужими врагами, чим красноармійців, хотя знали би ви які безчинства на Закарпатті(і не лем на Закарпатті) робила совєцка влада, а німці закарпатському народу нич не робили, а наоборот давали істи і чоколаду.Гітлер бов ангелочком по сравнєнію із Сталіном,Сталін убивав людей у мирний час і свій же народ!!! Совєцка влада тіко зробила геноцидів(особенно з них Голодомор на Україні), і знищила усі доказательства того, а ви тепер кажете "йой німці такі паскудні" канєшно, такі паскудні прям, шо помагали нам на войні.Вот із-за мацкальні ми тепер так препаскудно жиєме. ЛЮДИ ЗАБУДЬТЕ ТУ ЧОРТОВУ РОСІЮ І СТАЛІНА ТОГО ПАСКУДНОГО, ТЯГНІТЬСЯ У ЄВРОПУ БО ЛЕМ ТАМ ЖИТТЯ НОРМАЛЬНОЄ БУДЕ!!!

C
Comandante

Січаки були терористами. до них в Ковнері було застосовано ті самі методи впливу, що й в Гуантанамо до ісламських терористів. по-людськи дуже шкода на той час молодих людей. але вони повинні були б розуміти, що виступати зі зброєю проти єдиної законної влади (угорської) було безумтством. вбитих на перевалі теж шкода - чиїсь сини, брати і так далі. але на перевалі - були громадяни польщі. всі мали уголовні строки, багато з них відсиділи а потім прийшли мутити воду в іншій державі. так, до них не було застовано нормального слідства. але взявши зброю в руки і проголосивши Україну де її в принципі бути не може вони мали знати що Угорщина роздавить їх як тараканів. і польща не захистить їх бо вони їх задовбали грабежами та вбивствами.

C
Comandante

Січаки були терористами. до них в Ковнері було застосовано ті самі методи впливу, що й в Гуантанамо до ісламських терористів. по-людськи дуже шкода на той час молодих людей. але вони повинні були б розуміти, що виступати зі зброєю проти єдиної законної влади (угорської) було безумтством. вбитих на перевалі теж шкода - чиїсь сини, брати і так далі. але на перевалі - були громадяни польщі. всі мали уголовні строки, багато з них відсиділи а потім прийшли мутити воду в іншій державі. так, до них не було застовано нормального слідства. але взявши зброю в руки і проголосивши Україну де її в принципі бути не може вони мали знати що Угорщина роздавить їх як тараканів. і польща не захистить їх бо вони їх задовбали грабежами та вбивствами.

КІ
Команданту і андерсу

До чого спори??? 1942-43р.р.Початок вивозу євреїв з Закарпаття. Комендант будете заперечувати??? В Мукачеві в палаці Ковнер Мадяри катували січовиків1938р. Що скажете команданте?? Мовчите??? Андерсу-щирому патріоту. Подивіться в якому тепер стані Ковнер!!!! То треба не на мітинги в Хуст раз в рік бігати з кошиком квіточок дешевих а берегти памятки історііі і ПАМЯТЬ ПРО ЗАКАТОВАНИХ І СТРАЧЕНИХ СІЧОВИКІВ мадярами не фашистами.

A
Anders

От що що, а Донцов був батьком націоналізму, і до фашизму він не мав ніякого відношення. Адже сам він, по-перше, уродженець Східної України. По-друге, ідея українського націоналізму не має нічого антиугорського, антинімецького, антиросійського. Але саме такі стереотипи нам закидують. Зокрема, і Ви. Можливо, і має відношення Донцов до фашизму, але німецький нацизм повністю відвертав церкву і релігію. Тоді як український націоналізм дає повну свободу церкві, яка відіграє велику роль у житті людей. різних національностей. Як на мене, що фашисти, що комуністи - одне й те саме зло, яке має зникнути. Це також має стосуватись сіонізму, москалізму (нічого не маю проти нормальних росіян) й ідеї Великої Угорщини.

C
Comandante

Угорщина була фашистською під час правління Салаші, а то на 5 років пізніше, тобто в 1944. Під час правління Реґента Угорське Королівство забороняло і переслідувала діяльність салашистів. А то шо були союзниками Гітлера? А шо тоді вибір був - хіба стати союзником Йовжки Сталіна. Набагато кращий вибір;) реально проводились переговори з Великобританією, але Реґент не побачив гарантій швидкої дії Америки та Великобританії в регіоні. не міг і не мав права поставити Угорщину під прямий удар німецької воєнної машини. порада - читайте історію в першоджерелах. а то складається враження шо свободівці та інші девіанти читали тільки радянські байки. і кліше в них ті самі - дуже старі. адже коли в Угорщині (союзниці Німеччини) фашизм був заборонений, то ОУН-УПА молились на Гітлера і Дуче в плані ідеології. знову ж таки почитайте Донцова. Він захоплюється фашизмом. і в свою чергу він ваш - духовний батько. так шо не вішайте лапшу.

A
Anders

Comandante,мадяри якраз то і були в прямому сенсі слова фашистами в 39-ому. І навчись розрізняти націоналізм від фашизму, бо від мадярів і москалів тхне більшим фашизмом щодо нас з Вами, ніж від галичан.

C
Comandante

попередньому коментатору-фашисту можу заткнути писок. але тільки твій своїм прутнем. згода?

У
Ужгород

Мадярський троль заткни писок! Слава героям Карпатської України!

C
Comandante

звідки відомості? з історії. колодзінські, шухевичі, коссаки та інші мали конкретні строки. відомо за що сиділи. де сиділи. сиділи не за іделогію - а за грабежі держустанов, пошти, банків, вбивства мирних громадян, в тому числі директора української гімназії у львові. за вбивство польского посадовця, який був послідовним прихильником мирного співмешкання польского і укрнаселення Речі Посполитої. в теперішній україні сиділи би так само. так шо засуньте собі галицьку роммантику в дупу і запийте філіжанкою паскудної галицької кави.

БК
БЕЗ КОМЕНТАРІВ

Керівники Карпатської Січі разом з Волошиним 14 березня втікли в Румунію а в бій кинули учнів та студентів тим самим повторивши Крути Вічна память героям Крут та Красного поля

P
PriesT

Comandante - ти ще забув згадати що тисячі років ми жили і без Угорського королівства. А пам'ятати про людей, які любили свій край і боронили його - треба. Цікаво, звідки відомості "галицькі уголовники (всі сиділи за розбій і вбивства)"?

C
Comandante

справжні закарпатці таку дурню відзначати не будуть. а якщо й мають родичів котрі загинули тоді, то просто підуть на могили. і все. шо святкувати - як галицькі уголовники (всі сиділи за розбій і вбивства) навчили гімназистів помирати за ефемерну Україну??? Ми ж тисячу років були невідємною частиною Угорського Королівства.

Читайте також