Закарпатці візьмуть участь у конференції з транскордонної співпраці

5
0

Інститут Політичної Освіти спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань європейської інтеграції та Фондом Едуардо Фрея (Нідерланди) запрошують до висвітлення міжнародної конференції «Стан законодавчого та нормативного забезпечення транскордонного співробітництва».

Політичної Освіти спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань європейської інтеграції та Фондом Едуардо Фрея (Нідерланди) проведе вже другу міжнародну конференцію з налагодження транскордонної співпраці на найвищому рівні в Україні. Перша відбулася минулого року на базі Закарпатської обласної ради. Тоді профільний комітет нашого парламенту запросив провести наступну конференції на базі Верховної Ради України.

Таким чином, цього року конференція «Стан законодавчого та нормативного забезпечення транскордонного співробітництва». Відбудеться у Верховній Раді України, у приміщенні Комітету європейської інтеграції 8 квітня. Закарпаття будуть представляти Олександр Солонтай, експерт Інституту Політичної Освіти, депутат Закарпатської обласної ради, Олег Лукша, виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України та громад, депутат Ужгородської міської ради, Наталія Носа, Президент Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку МАІРР (м. Ужгород) та Василь Гарагонич, докторант  Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (м. Мукачево).

Конференцію відкриють Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковскі та Посол, Голова Представництва Європейської Союзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшера.

У конференції з українського боку візьмуть участь народні депутати України:

Борис Тарасюк, голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, Сергій Шевчук, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, Володимир Лемза, голова підкомітету з питань європейської інтеграції транспортних мереж України Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, Микола Трайдук, голова підкомітету з питань місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

Представники Кабінету Міністрів України:

Костянтин Пивоваров, заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України, Тетяна Тукалевська, начальник відділу інструментів співробітництва з Європейським Союзом Міністерства економіки України та ін.

Представники місцевої влади:

Наталія Романова, голова Чернігівської обласної ради, Віце-Президент Асоціації місцевих та регіональних влад України, Віктор Бондарук, заступник начальника Головного управління зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції Одеської обласної державної адміністрації, Олександр Солонтай, експерт Інституту Політичної Освіти, депутат Закарпатської обласної ради та ін.

Провідні експерти-практики:

В‘ячеслав Толканов, член Бюро Європейського Комітету з питань місцевої та регіональної демократії Ради Європи (CDLR), Олег Лукша, виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України та громад, депутат Ужгородської міської ради, Ярослав Кирпушко, виконавчий директор Буковинського центру реконструкції і розвитку, Наталія Носа, Президент Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку МАІРР та ін. А також експерти Королівства Нідерландів, Польщі, Угорщини, Румунії, Молдови, науковці та громадські організації, які здійснюють практичні заходи у сфері транскордонної співпраці.

Учасники конференції розглянуть хід реалізації державних заходів з підтримки транскордонного співробітництва, фінансові інструменти, кращі практики здійснених та тих проектів і заходів, які заплановані до реалізації.

Робочі мови конференції: українська та англійська.

З питань акредитації, отримання програми та додаткової інформації та звертайтеся до Інституту Політичної Освіти або до Комітету Верховної Ради України з європейської інтеграції.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також