Закарпатці все більше переймаються громадськими справами

6
0

Олег Гаваші приймав громадян у Перечині

Проявилося кілька тенденцій - дедалі менше особистих прохань, дедалі більша заклопотаність громадськими справами. Серед актуальних - проблеми організації освіти: дошкільної й шкільної, дитячого відпочинку тощо. Тому, зрозуміло, таку підтримку керівника краю знайшли заяви сільського голови Зарічева Івана Магади та завідувачки дитячого садочка с. Порошково Марії Євчинець про фінансову допомогу. У першому випадку новозведений садочок треба обладнати, щоб запрацювала кухня, дитячі кімнати вабили затишком. А в Порошкові завершується капітальний ремонт дитячого дошкільного закладу, проведений спільними зусиллями села, інвесторів, громадських об`єднань. Залишилося поміняти вікна. Олег Гаваші  пообіцяв позитивно вирішити обидва звернення, додавши при цьому, що його тішить відповідальність заявників, які не сидять склавши рук, а шукають виходів із ситуації самостійно.

До речі, голова ОДА, ознайомлюючись із зверненнями, одразу попереджав заявників: він може сприяти тільки там, де діє закон, де є документальне підтвердження прохання.  У багатьох випадках потрібна була і юридична консультація, яку давав під час прийому начальник юридичного відділу апарату ОДА Віктор Свистак та спеціалісти обласного головного управління земельних ресурсів.

Прийом був діловий і  результативний. Так, сільському голові Порошкова Юрію Касинцю вдалося заручитися підтримкою керівника краю та начальника обласного управління внутрішніх справ щодо відкриття в найбільшому в районі селі відділення міліції. З розумінням поставився керівник краю і до проблем віддаленого села Вільшинок, з якими звернувся його голова Іван Цубина, - організації транспортного зв`язку з райцентром, доставки школярів до місця навчання тощо.

Були серйозні звернення із с. Дубриничі: з приводу будівництва мосту через р. Лютянка, передачі на баланс управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА мосту, побудованого державним коштом, а також глави багатодітного сімейства Юрія С. про працевлаштування і допомогу в придбанні будівельного матеріалу. У першому випадку голова ОДА запропонував побудувати понтонний міст на опорах, що і здешевлює, і пришвидшує роботи. У другому - запропоновано самим селянам утримувати споруду в порядку і не чекати, що хтось за них це робитиме. Позитивно було вирішено і питання пана Юрія. Звернувся по підтримку і газифікації села Ворочево його голова Андрій Пастеляк, а сільський голова Тур`ї-Бистрої Василь Шкріба просив прискорити будівництво опірної стіни у центрі села. Заявники отримали підтримку.

Спірним виявилося питання приватизації успадкованої землі жителем с. Тур`я-Бистра. Було вирішено разом із спеціалістами головного управління земельних ресурсів справу розглянути на місці. А ось ветерану праці, учаснику бойових дій у Чехословаччині Михайлові І. вдалося допомогти невідкладно: йому запропоновано лікування в санаторії, а також виділено матеріальну допомогу.

Були й інші звернення. Вирішення одних вимагає докладнішого вивчення, аналізу фахівцями, решта - в компетенції самих громадян, повідомили з управління інформації та зв`язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також