Закарпатця, який стріляв у бік дітей, звільнили від покарання

17
8

Раніше Mukachevo.net писало про інцидент, який трапився у травні 2021 року у селі Собатин.

Тоді, близько 22:00 години чоловік на мікроавтобусі «Mercedes-Benz» на ходу почав стріляти в бік людей, серед яких були і діти, а потім поїхав з місця події.

Як пише zaxid.net у суді чоловік пояснив, що вчинив стрілянину, аби розігнати вуличних собак. Діти під час судового засідання розповіли, що водій почав стрілянину після того, як хтось із хлопців кинув у сторону мікроавтобуса камінь.

У вироку Іршавського районного суду зазначається, стрілянина сталася пізно ввечері 10 травня 2021 року. Тоді мешканець села Заріччя Іван Кинів, перебуваючи за кермом Mercedes-Benz Sprinter, вчинив стрілянину з вікна мікроавтобуса в сторону дітей, які гралися на вулиці в селі Собатин. За даними поліції, водій здійснив п'ять пострілів, не зупиняючи автобус.

Під час суду Іван Кинів свою вину визнав повністю та пояснив, що того вечора розвозив на своєму авто працівників додому в село Собатин, на узбіччі дороги побачив собак, які гризлися між собою, витягнув пістолет і вистрілив по них. Водій стверджував, що не помітив інших людей на вулиці. Затримали чоловіка вже в сусідньому селі, після звернення родичів дітей, які стали свідками стрілянини.

У суді один із хлопців, які гралися того вечора на вулиці, розповів, що водій мікроавтобуса почав стріляти у бік дітей після того, як хтось із хлопців кинув у сторону авто камінь. Діти злякалися пострілів, розбіглися по домівках та розповіли батькам, що сталося. Разом із тим під час суду потерпілі зазначили, що претензій до обвинуваченого не мають і просили суворо його не карати.

Відтак суддя Іршавського районного суду Маріанна Пітерських визнала Івана Киніва винним за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї), засудила його до трьох років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши рік іспитового терміну. Крім того, обвинувачений має відшкодувати 2,9 тис. грн за проведення експертиз. Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді протягом 30 днів.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Д
Думка

А можна постріляти в бік суддів чи прокурорів ? Коли ? Коли вони зграями виходять палити при держустановах ...!?

Б
Бачі

А я думав людей кось пістолетом налякав.

К
Комуфляж

Пістолет на фото стартовий. Нічого кримінального в діях чоловіка нема, хлопнув в повітря дав старт дикарям, може то взагалі був спортивний забіг циганоти

К
КЛІТОР

У мене питания::к//?Якщо вечером то було то пяну ""гитварь" цілком можна переплутати з скаженими собаками!!?Я за "мужчинщика"!!Мае правду!!(а "свідки можуть говорити все що завгодно))?!!

Г
Грета

Цигани тоже люди

Д
Дс

На в'їзді в Собатино циганський табір . Ті цигани вважають що дорогу зробили через табір .

Д
Дс

Діти у суді дали покази ? Шкода того чоловіка , а не тих дітей .

Д
Дс

Зрозуміти того чоловіка може той, хто знає де село Собатино і через що треба проїхати . Чи ви не знаєте що там цигани кожну машину закидують камінням ?

Читайте також