Закарпатця та чотирьох словаків за контрабанду людьми засудили вкупі до 30 років в'язниці (ФОТО)

21
1

У суді словацького міста Кошице оголосили вирок щодо організованої групи контрабандистів, яких затримали майже два роки тому під час спецоперації "Павук".

Семеро осіб, серед яких був словацький поліцейський та один громадянин України опинилися на лаві підсудних минулого серпня. П'ятьох доставила з-під варти судова охорона, двох притягнули до кримінальної відповідальності на волі.

Після серії слухань у Кошицькому муніципальному суді нещодавно було винесено вирок - засуджено 5-х осіб, вкупі вони отримали 30 років позбавлення волі.

Розслідування довело, що з грудня 2020 року до липня 2021 року організована група контрабандистів діяла на сході Словаччини, а також в Україні. Вони займалися переправкою нелегальних мігрантів зі Словаччини через Чехію або через Польщу до Німеччини.

Лінію "зеленого" кордону перетинали у районі села Петровце. Для цього, як стверджувало слідство, прикордонний поліцейський Франтішек Д. надав торговцям інформацію про місцезнаходження патрульних, які тоді чергували.

Потім мігрантів забрали інші члени групи, всі вони родом із Земпліна, і транспортували на автомобілях до будинків, де їх розміщували на певний час. Згодом забезпечили транспортування до Німеччини.

Уже під час попереднього провадження декілька фігурантів визнали причетність до контрабандного ланцюжка та описали свою участь чи інших учасників. Проте екс-поліцейський свою провину заперечував. Його врешті так і не притягнули до відповідальності. Адже один з групи зізнався, що деякі люди зі слідчої групи підштовхнули його до неправдивих показань проти Франтішека. Тому екс-поліцейського звільнили з-під варти у залі суду.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Д
Ділаш

Вот так вот! Не признався і не получив срок. А ті хто почав співпрацювати із слідством підуть у тюрьму. Ганьба і сміх

Читайте також