Закарпатцям, аби вберегтися від грипу, радять менше стресувати

5
0

Натомість більше часу проводити на свіжому повітрі.

За повідомленням обласної СЕС станом  на 10.12.12. захворюваність ГРВІ в області відповідає традиційним сезонним  значенням. Так,за минулий тиждень зареєстровано  2927 випадків захворювань. З них частка дітей до 17 років становить   68,6%. Також у СЕС зазначають, що з початку епідсезону проведено 2965 щеплень проти грипу. Мукачево.net вирішило проконсультуватися і з’ясувати, як можна вберегтися від міжсезонних захворювань.

Проконсультувала нас лікар-методист обласного Центру здоров'я Тетяна Маркович. Один з головних пунктів, на якому наголошує медик – їжа. Вона має бути збагачена вітамінами: «У раціоні має бути квашена капуста, часник, цибуля. Також не слід забувати про чорну редьку, яку вважають їжею довгожителів. Ще один хороший рецепт – це вода з хріном. З давніх - давен люди ставили корінь хріну у відро з водою, а далі пили цю воду. Вона має фітонциди, котрі знищують віруси. Окрім того, що людина таку воду п’є, вона з відра ще й випаровується у повітря » - зазначила пані Маркович.

Також пані Маркович радить загартовуватися, висипатися по 7-9 годин на добу і щодня проводити на свіжому повітрі 2-3 години. Не менш важливою є порада уникати шкідливих звичок, місць масового скупчення людей та стресових ситуацій. Саме різні стресові ситуації колосально знижують захисні сили організму, роблячи його беззахисним перед вірусами.

Якщо ж сталося так, що вдома хтось захворів, то в кутки кімнати рекомендують покласти хвойні гілки. Також можна використати ароматичні масла хвої або ж чайного дерева. Хворому треба давати пити багато рідини, часто провітрювати кімнату і обов’язково звернутися до лікаря. Який призначить противірусні препарати.

Щодо щеплень, то вони потрібні, однак після індивідуальної консультації з лікарем. 

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також