Закарпатцям на замітку: Батьки самі обиратимуть формат навчання дитини

13
1

У новому навчальному році батьки зможуть обирати формат навчання своєї дитини.

Про це сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі національного телемарафону. За його словами, вибір у цивілізованій країні є найголовнішою умовою, адже для кожного з батьків безпека дитини – це основна вимога.

«Якщо батьки побоюються очного навчання, вони можуть обрати будь-яку форму навчання своєї дитини, зокрема, це може бути дистанційна, індивідуальна форми навчання або екстернат. Ми з розумінням ставимося до кожного українця, особливо до батьків наших маленьких учнів», – підкреслив Шкарлет.

Нагадаємо, в кінці червня Кабмін прийняв рішення розпочати навчальний рік в школах 1 вересня в очному режимі, а в університетах - 15 серпня.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

О
Олександр

Взагалі по закону лише батьки мають право обирати форму навчання для своєї дитини. Стаття 29. Права та обов'язки батьків або осіб, які їх замінюють "1. Батьки або особи, які їх замінюють, мають право: вибирати навчальні заклади та форми навчання для неповнолітніх дітей;"То не щось нове, а давно прописано в законі. А те що це право забрали незаконно під час коронавірусу і школи встановлювали самі дистанційне навчання то вже інше питання....

Читайте також