Закарпатцям на замітку: Термін дії Covid-сертифікатів про вакцинацію скоротять до 9 місяців

9
14

Через приєднання України до глобальної мережі Covid-сертифікатів, термін дії сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу скоротять до дев'яти місяців.

Як зазначила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич в ефірі програми "Сніданок з 1+1", термін дії Covid-сертифікатів в Україні буде скорочено до 270 днів.

"На сьогодні українці мають змогу подорожувати до 60 країн, пред’являючи цифрові Covid-сертифікати чи то про вакцинацію, чи про одужання, чи про результати ПЛР-тестування", — зауважила Марія Карчевич.

Карчевич зазначила, що у грудні 2021 року Європейська комісія скоротила термін дії Covid-сертифікатів про вакцинацію, це рішення вже набуло чинності – тож у країнах ЄС сертифікати діють 270 днів.

"Україна вже направила запит про приєднання до глобальної мережі. На сьогодні йдуть технічні консультації – я думаю, що за кілька місяців ми зможемо заявити, що Україна дає змогу подорожувати до великої кількості країн Ми готуємо таке ж рішення на рівні українського законодавства. Воно буде прийнято орієнтовно цього тижня", — додала чиновниця МОЗ.

Сертифікат про "бустер" також буде діяти 270 днів, його можна буде отримати з кінця січня. У сертифікаті буде відзначатися третя доза і тип вакцини.

Окремого сертифіката для додаткової дози вакцини не передбачається.

Додаткова доза вакцини пропонується тим людям, у яких через хвороби й ліки не сформувався захист від Covid після двох доз вакцини (люди з раком крові, ВІЛ, трансплантованими органами тощо), а бустерна доза – це третя доза для тих, у кого минув термін захисту двох доз (6-9 місяців), наголосила чиновниця МОЗ.

Зазначимо, що на Закарпатті найнижчий рівень вакцинації в Україні.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ПН
полячні нижче

дегенарат тебе справив

1
18:08

А ось і комуняцька псина Алкашоні Нижньомаргович Майдаун тут прокукурікав. Шагом марш слідом за Нижньодописовичем, дегенерате!

ДН
до нижнього пше

львівшька зубожіла тварино,шо забув на цьому сайті?

ДЗ
до Зауважливий

Алкорусине , тобі коли ще сказали мотати звідси нах..й? А ти все лізеш і лізеш з своєю дурною риторикою . Пшовнах !

2ДО До всіз

фактів дійсно много які говорять ош ти дурноє, уже 5ту дозу ширяють по деяким країнам і шось кінця тому не видко, а ти мелеш про отбор, дійсно, увидиме шо ти буде, бо люди вже мруть від тих уколів

Л
Люди!

А правда, що укольчик помогає, де є, усьо вилами по воді писаноє, може поможе, може не поможе, помреш, не помреш, се всьо рандомно, тоди вопрос, нашо ся ширяти, кіть не знаєшь результат наперед?

ДД
ДО До всіз

Дурноє ти, "довсіх"... а щи й сокотишся аби тя не зачіпували. Не журися, єстественний отбор пошорить таких як ти намного скорше - фактів много... і зовсім неє фактів, які подтвержавуть твою правду, придурку

Б
Бот

Україна 15грудня 2021р закупила перші таблетки від коронавіруса Pfizer

З
Зауважливий

В останньому абзаці : " ....додаткова доза призначена для тих у кого перші дві не дали результати (???) ..." Отже , третю колоти ! А у ряді країн , де вакцинованих понад 90% вже четверту колотимуть , а п'яту анонсують .... Отже , там не дали результатів попередні три , чотири .... дози експериментальних гидот в організми людей ??? А Греція взагалі вже не визнає перших двох уколів вакцин !!! Тож , навіщо ви кололися двічі ? Дарма . Не визнають вас вакцинованими .... Лохи ? Так !

Ч
чулувіче

лігай спати, бо горячка в тя ся начинать

ДВ
До всіх

Вакциновані - це експериментальний біоматеріал. На вас і за безвольною допомогою вас спостерігають як ви мутуєте , відкриваються інші (спокійні , сплячі колись) хвороби . Після першого етапу в 10 доз , піде другий етап .... А потім "запропонують" замість набридших уколів (хто ще якось існуватиме) ... чіпик під шкіру . Це вже не сміх. Просто вам "забули" сказати на початку у що ви влипли . Міністра МОЗ України (смішно) Степанова ви вже забули , фЛяшко з випученими очима теж піде. Хто колов дози ви вже теж не пам'ятатимете . До кого претензії ставитимете ? Кого звинувачувати ? Відповідь одна - до самих себе ....здихаючи !

ДУ
Дохтурь уколович

Будеме далше таблетки жерти уже закупляють у американців

Г
Громада

А що будемо робити коли сплине термін бустерної дози?

Ф
Файно

Скоро буде 6 місяців, а дале будеме купляти дози, як наріки. Файний бізнес план!

Читайте також