Закарпатцям на замітку: У Чехії планують запровадити обов'язкове носіння респіраторів FFP2 з клапаном

12
1

Носіння респіраторів FFP2 в магазинах, лікарнях і громадському транспорті для всіх громадян в Чеській Республіці планують зробити обов'язковим. Про це заявив міністр охорони здоров'я Чехії Ян Блатні. Подробиці будуть оголошені в наступний понеділок.

Якщо раніше урядовці дали надію підприємцям і жителям Чехії, що з понеділка, 22 лютого, можуть відкритися всі магазини, то цього не станеться. Навпаки, очікується, що заходи стануть ще жорсткішими.

«За останні кілька днів в Чеській Республіці відбулося подальше погіршення», - сказав міністр Блатні після засідання уряду.

У четвер прем'єр-міністр Андрій Бабіш заявив, що прислухається до думки міністрів. І, відповідно, ослаблення обмежень в нинішній ситуації - не найкраща ідея.

Ян Блатні наполягає на тому, щоб якомога більше людей носили респіратори FFP2 через поширення мутації британського коронавируса.

«Це має дуже велике значення, - сказав він на засіданні комітету з охорони здоров'я. - Я постараюся зробити так, щоб респіратори носили максимальна кількість людей».

Ян Блатні вважає, що носіння респіратору слід зробити обов'язковим для всіх.

"А там, де з якихось причин це неможливо, слід буде одівати спеціальну хірургічну маску або навіть дві маски одночасно», - додав чеський міністр.

Німеччина також розглядає варіант запровадження обов’язкового використання захисних масок із фільтрами (респіраторів типу FFP2).

Респіратор типу FFP2 – зроблений з поліпропілену і поліізопрену, також у складі є алюміній і сталь. Підходить для роботи в умовах токсичного та канцерогенного пилу, наявності аерозолей, масла і води. Цей тип респіраторів, на думку експертів, може забезпечити захист від вірусу в багатьох випадках, але не гарантує її. Термін використання – 6-8 годин.

Важливо відзначити, що респіратори з клапанами дозволяють забезпечити захист від вірусів, але не запобігають поширенню вірусів та бактерій на оточуючих, якщо носій маски хворий.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

У
Україна

Прочитавши нижній абзац , виникає запитання: для чого ж тоді одягати (а не "одівати" - до неуків з редакції ) ці маски , якщо ефект , практично нульовий ????????????????????

Читайте також