Закарпатцям на замітку: з 1 січня скасовується пільговий тариф на перші 100 кВт для населення

8
19

Весь обсяг спожитої електроенергії побутові споживачі оплачуватимуть за єдиним тарифом - 1,68 грн / кВт.год.

Видання "Главком" зазначає, що Кабінет міністрів скасував з 1 січня 2021 року пільговий тариф 90 коп./кВт год на перші 100 кВт для побутових споживачів. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 28 грудня, повідомив в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

За словами Вітренка, з 1 січня 2021 р весь обсяг спожитої електроенергії побутові споживачі оплачуватимуть за єдиним тарифом - 1,68 грн / кВт.год, тариф діятиме до 31 березня.

Наголошується, що проєкт в.о. міністра Юрія Вітренка зберігає занижені тарифи на електроенергію для населення.

Вітренко зазначив, що навіть після підвищення ціни будуть приблизно вдвічі нижче реальних ринкових цін на електричну енергію.

За даними Міністерства енергетики, тариф для населення в грудні 2020 року навіть не покриває витрати на доставку електроенергії від електростанцій до кінцевих споживачів.

Щорічні дотації за заниженими тарифами на електроенергію для населення досягли 65-70 млрд грн.

Ліквідацію перехресного субсидування на ринку електроенергії підтримав Секретаріат Енергетичного співтовариства і Європейська комісія. Експерти відзначили, що від рішення по тарифам залежить подальша фінансова підтримка України від МВФ.

Нагадаємо, раніше Mukachevo.net розповідало, що Кабмін анонсував підвищення тарифів на електроенергію. Також тарифи на газ підвищив "Закарпатга Збут".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

В
Володимир

Ой Боже як це компанії Ахматова до цього часу ще не збанкротіли , 1.68 грн за кВт/год це покриває тільки доставку електроенергії до споживача.ви що людей хочете насмішити . Зарплати у керівництва обленерго ого го.а вони на плаву тримаються.я сам проводив електроенергію на нашу вулицю.купував стовпи.купував провод для проведення електроенергії. Оплачував Рему проект.вообще за свої кошти побудував лінію.а вони стрижуть бабло. Щоб підключитись з моєї лінії в РЕМ з сусіда здерли 13 гривень

ДС
де справедливість?

мудаку на (иппин так28.12.2020 20:49)---а пенсію в Німеччині - 10.5 грн/кВт в Австрії - 7.23 грн/кВт в Польщі - 5.1 грн/кВт в Естонії - 4.3 грн/кВт і т.д. теж отримують по 1700гр.в місяць на оплату цих тарифів га? мовчиш мудак зелупівський? вашій зеленській банді ще страшніший кінець настане а янукович тут відпочиває ...бо пеплюнула зе-банда по масштабах обкрадання людей в багато раз!!!

СЗ
Слуга Закону

Все логічно. 90 коп./кВт це була символічна ціна.

Ю
ю

про гривню супер-пупер економісти-академіки з московії у 2014 році казали, шо у2015 буде як мінімум по 40грн за кончений долар. І? Як усе брехня ся лишила брихньов. А у 2005 як ся розпинали, ош економіку сша спасе спільна економіка з ...Мексиков і буде валюта амеро.... мацкалі усе брешуть і гойкавуть фсьо прапало. Є більша проблема - посилення зажопців. Із сьим треба порядок робити.

,
,

Уже і тут за доставку всповнили гниди

МБ
микола будяк

Смеялись с Азирова. Досмеялись.

А
Артур

Цiна для всiх однакова .Менше споживаешь -менше плотишь.

ПО
Пушкін Олександр

За Зелю я голосував - і усе добре я просрав, бо ми зебіли-тумани це алкашня і гукани. Халяву любим як ніколи і голосуєм по приколу, не думали ми як годиться, бо замість голови - гузиця.

ЦК
Це крах

Якщо ви не вірите, що це крах то подивіться що буде з гривню 2021 https://korrespondent.net/ukraine/4311301-ukrayna-dolzhna-pohasyt-16-mlrd-hosdolha-v-2021

ПО
Пушкін Олександр

Вже майже 30 років Україна - це ніяка не держава, а олігархічно-іудейське, кримінально-мафіозне утворення, яке за 30 років спромоглося досягти світового рекорду: скоротити чиселність свого (постійно проживаючого на контрольованій території) населення щонайменше на 35%, а за багатьма експертними оцінками - на всі 50%.

М
Михайло

Они видять що люди гроші мавуть тому й піднімають, але у фейсбуку нич не треба робити лем кіно побзирати або лайкнути і вже в жебі 15000 грн

М
Михайло

Иппин так, у Німеччині зараз підняли електроенергію до 0,33 евро, було три роки назад 0,26 евро

МА
Мирний атом

Не нийте , главноє шо не барига , на сліідуючий рік зробиме вас іще раз

ИТ
иппин так

Німеччина - 10.5 грн/кВт Австрія - 7.23 грн/кВт Польща - 5.1 грн/кВт Естонія - 4.3 грн/кВт і т.д. мож остальноє пощитати

Л
Лейба

Цей нарід пустий , він проглотить і це підвищення ,а слідуюче буде в пару разів, багатим треба нову яхту і ще одну хижку на морях.

7
77777

До нижньої марги не розумно 28.12.2020 19:33 Яка нахер економія !!??? Зупинявуть атомні енергоблоки щоб робив тариф "ротендам +"" на експорт продавуть електрику по 0,56- 0,58 коп!!! А українцям продавуть чем дороже!!!! Промоніторь світові ціни ,а потім пиши всяку херню про підняття ціни в 1,5-2,5 рази!!!!!!!!!

В
вася

гоу на майдан скакати з каструлями а балога буде коцку подвозити

СУ
Слава Україні?

Йшов сьомий після гідної революції:) «Запам‘ятай чужинець-тут хазяїн українець:)

НР
не розумно

має бути пільговий до 100кВт! Навіть хай і по 1.70. Наступні мають бути дорожчі у 1.5 рази до 250квт. Більше 250мають бути у 2.5 рази більше. А як інакше навчити люди заощаджувати?

Читайте також