Закарпатцям пропонують знайти роботу через інтернет

13
0

До державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні можуть звертатися всі незайняті громадяни, які бажають працювати, а також зайняті громадяни, які бажають змінити професію або місце роботи, влаштуватися на роботу за сумісництвом чи у вільний від навчання час.

Види соціальних послуг, які надаються службою зайнятості:

– професійна підготовка або перепідготовка, підвищення кваліфікації у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у т. ч. в навчальних закладах державної служби зайнятості, на підприємствах, в установах, організаціях;
 
– профорієнтація;
 
– пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні, у т. ч. шляхом надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних та надання допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності;
 
– фінансування організації оплачуваних громадських робіт для безробітних у порядку, встановленому КМУ № 849 від 10 вересня 2008 року;
 
– інформаційні та консультаційні послуги, пов'язані з працевлаштуванням.
 
За допомогою сучасних технологій створена оперативна база вакансій та шукачів роботи. Єдиний інформаційний простір про вакансії та пропозицію робочої сили на базовому рівні, який діє в режимі реального часу, дозволяє розширити зону пошуку роботи для кожного клієнта не тільки в межах району, області, а й держави в цілому.
 
У центрі зайнятості шукачі роботи можуть самостійно ознайомитися з наявними вакансіями. Автоматизований підбір роботи за допомогою тачскріну - одна з популярних та зручних форм пошуку роботи.
 
Якщо ж Ви бажаєте знайти роботу але при цьому не хочете звертатися до служби зайнятості - в нагоді може стати телефон або інтернет.
На сьогоднішній день діє інформаційно-довідкова інтерактивна телефонна мережа державної служби зайнятості. Автоматизоване інформування населення про вакансії в регіонах відбувається цілодобово, безкоштовно з будь-якого телефону, що підтримує міжміський з’язок, за номером 0-800-50-50-600.
 
Для громадян, які шукають роботу і є абонентами мобільного зв’язку, державною службою зайнятості впроваджено безкоштовний мобільний сервіс «Пошук роботи». Щоб скористатися ним, необхідно відправити СМС-повідомлення, або зателефонувати зі свого мобільного телефону за номером 730, і консультанти оперативно підберуть вакансії, які вас цікавлять, поінформують про рівень заробітної плати, нададуть контактні дані роботодавця. До речі, сервіс діє на базі оперативних вакансій від роботодавців усієї країни.
 
Пропозиції роботи абоненти мобільного зв’язку також можуть переглянути на WAP-порталі Державної служби зайнятості www.dcz.gov.uа.
З метою розширення вільного доступу до загальноукраїнського банку вакансій і резюме державною службою зайнятості впроваджено одну з сучасних форм надання інформаційно-консультаційних послуг шукачам роботи і роботодавцям - Інтернет-медіа-ресурс державної служби зайнятості України «Труд» з пошуку роботи і працівників www.trud.gov.ua.
 
За допомогою Інтернет-сервісів шукачі роботи мають ефективні інструменти для вибору вакансій від роботодавців, створення власного резюме на сайті, підписки на отримання нових вакансій на електронну скриньку, тестування для визначення нахилів, здібностей та напрямків побудови кар’єри.
 
Якщо ви не впевнені у своїх силах, то у нагоді може стати служба зайнятості, спеціалісти якої допоможуть вам оволодіти навичками самопрезентації, технікою телефонної розмови та співбесіди з роботодавцем, складання резюме.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також