Закарпатцям радять займатися зеленим туризмом

9
1

Мода на здоровий спосіб життя та екологічно чисту продукцію, хоча можливо і не мода, а данина часу, перекинулася на всі сфери життя громадян. Крім чистої продукції і заняття спортом, виникли і ряд нових, не відомих раніше, потреб.

Як відомо головний закон економіки − „попит народжує пропозицію”, а з урахуванням цього на ринку з'явилися зовсім нові ідеї бізнесу, продиктовані новими тенденціями в потребах, а саме: зелений туризм.

 
Що таке зелений туризм? У класичному визначенні це відпочинок на природі, або вірніше, в лоні природи. При цьому, існує безліч різновидів і видів цього самого зеленого туризму, починаючи від традиційного відпочинку в сільських будинках до екстремального відпочинку з гірськими велосипедами. Така різноманітність видів і можливостей в зеленому туризмі, в кінцевому результаті, визначає його привабливість для створення такого виду бізнесу.
 
З чого починається зелений туризм? Він починається з невеликого будиночка в селі, при цьому залежно від самого туру цілком реально розпочати власний бізнес у селі з нуля у самому невибагливому і старенькому будинку, головне при організації такої справи правильно і правдиво розписати всі умови.
 
Не секрет, що у пошуку відпочинку люди висувають найнеймовірніші вимоги і цілком реально створити тур при якому туристам забезпечуються мінімальні умови життя, наприклад ліжко, туалет, можливість сходити на рибалку і посмажити шашлик на природі. Як бачимо для створення таких мінімальних умов, не потрібні великі фінансові вкладення, саме тому, тут у пригоді може стати служба зайнятості, як джерело коштів для відкриття власної справи.
 
Тому, що безробітні, для яких не знайшлося на ринку праці підходящої роботи, можуть отримати гроші від служби зайнятості і відкрити власний бізнес в тому числі і для організації сільського зеленого туризму. Тільки ці кошти не видають усім бажаючим. Спочатку безробітного як мінімум протягом місяця намагаються працевлаштувати. І лише після того, як для нього не вдається знайти роботу, можуть запропонувати отримати одноразову допомогу.
 
Але за умови, що:
 
• безробітному виповнилося 18 років;
• безробітний не вперше шукає роботу, та має набутий страховий стаж  або прирівняний до страхового стажу;
• безробітний протягом 24 попередніх місяців не був зареєстрований, як суб'єкт підприємницької діяльності;
 
• безробітному виплата допомоги по безробіттю не скорочувалася з таких причин:
 
- звільненням з останнього місця роботи за статтею 37, п. 3, 4, 7, 8 статті 40, статтям 41 і 45 КЗпП України;
- безробітний відмовився від двох пропозицій підходящої роботи;
- безробітний приховав інформацію про тимчасове працевлаштування в період одержання допомоги по безробіттю.
 
Отже, якщо ви є безробітними, проживаєте в сільській місцевості, маєте власну оселю і бажаєте організувати власну справу − звертайтесь у службу зайнятості і наші спеціалісти радо вам допоможуть.
 

Коментарі

Н
Нижньоворітець

який є розмір домопоги, якщо підходиш під дані критерії?

Читайте також