Закарпатцям роздали медалі та грамоти (ФОТО)

5
0

Проголошення 20 років тому Верховною Радою України Акту про Незалежність держави, без сумніву, стало однією з головних подій в історії українського народу, адже багато віків наш народ боровся за власну свободу та свободу своєї держави.

    Тоді, у 1991-му році, народні депутати України, що представляли у Верховній Раді Закарпаття, попри усі свої розбіжності в політичних поглядах, були одноголосними у головному – бажанні жити у незалежній країні. І хоча перші кроки Незалежності стали випробуванням і для України, і для всіх українців – ніхто вже не сумнівається, що український народ здатен покращити життя у власному домі.

– Здобутки є і в Закарпаття. Набирає обертів економіка краю, розвивається освіта, збільшуються витрати на медицину. Ідучи назустріч великому державному святу, в нашій області було успішно реалізовується регіональна Програма «20-річчю Незалежності – 20 об’єктів» . Ми вже відкрили сучасні медлабораторію та операційну, нове пологове відділення, відремонтовані автошляхи. Та попереду – ще чимало завдань. І, запевняю, працювати над їх вирішенням влада не припинятиме, - пообіцяв керівник Закарпаття Олександр Ледида.
 
   З нагоди свята очільник області вручив закарпатцям нагороди. Так, медаллю «За працю і звитягу» нагороджено Михайла Плескача, звання «Заслуженого працівника культури України» отримав відомий закарпатський письменник Василь Густі. Подяку Премєр-міністра України оголошено Світлані Майданюк. За значний особистий внесок у становлення Незалежності України нагороди отримали Михайло Волощук, Іван Коршинський, Емеріх Крицький. Почесними грамотами облдержадміністрації відзначили Дмитра Бабушку, Юрія Костика, Василя Мулесу, Федора Рущака. А спільні нагороди обласної адміністрації та облради – нагрудні знаки «За розвиток регіону» - отримали Юрій Бенца, Михайло Кічковський, Олександр Ковач, Маріанна Кляп, Єлизавета Лях, Іван Маковійчук, Василь Мікловда, Василь Ціцей, Гізела Ціпола та Володимир Шепет. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також