Закарпатцям: Те чого ви не знали про святого Миколая

8
2

На відміну від інших зимових чарівників, Миколай жив в реальному світі.

Те, що святий Миколай це дідусь, щедрий на подарунки знають всі, але є кілька цікавих та маловідомих фактів про нього.

Святий Миколай - покровитель всіх сиріт, тому що і сам в ранньому віці став сиротою. Тому в цей день варто подумати не лише для подарунки своїм рідним, а й порадувати тих хто обділений батьківською турботою та любов'ю.

Також до Миколая часто звертаються моряки. За однією з версій тато святого був рибалкою а вся родина жила поблизу моря. Тому в час шторму моряки просять саме Миколая зробити море спокійним.

Родом святий Миколай з Туреччини. Саме у місті Патарі жила його родина і народився та виріс він сам. Після того, як батьків не стало, йому залишився великий маєток. Далі його виховували дядько та ченці монастиря. Тому Миколай і став священником.

Єпископом наш персонаж став випадково. В монастирі не могли визначити хто має зайняти цю посаду і вирішили, що єпископом стане той зі священнослужителів хто першим увійде в храм. Цим чоловіком став Миколай.

Італійці також вважають святого своїм покровителем. А все тому, що католики після смерті Миколая викрали його мощі і перевезли до італійського міста Барі, що в результаті врятувало їх. В ті часи були частими турецькі набіги.


Вченим вдалося скласти приблизний візуальний образ Миколая. У нього скоріш за все були карі очі, зріст 167 см, мужні риси обличчя, а ще можливо він був вегетаріанцем.

В Україні є кілька пам'ятників святому: у Миколаєві, Луцьку, Кривому Розі, селищі Олесько Львівської області та в селі Новосільське Рівненської області.

Нагадаємо, що в Мукачеві функціонує резиденція Миколая. Також пропонуємо дізнатись про цікаві легенди з життя святого.

Коментарі

Р
рЕмови-рОмови

ще не знають усі, що він допомагав усім нужденним, наприклад, дівчині без посагу підкинув уночі торбинку із грошима, щоб могла вийти заміж як інші. Тому ця традиція вночі приносити подарунки органічно вписалася у європейські традиції... Прекрасні часи були, коли і мені приносив Св.Миколай подарунки. Звичайно, то був кілограм мандаринів та книга. Тоді за мандаринами у "дитячому світі" люди билися у прямому змісті слова.

Р
Рем

Що ще не знають люди про цi казочки?

Читайте також