Закарпатцям зробили ще один вихідний – 15 березня

10
10

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

У четвер, 15 березня, закарпатці відзначатимуть річницю Карпатської України. Тому, згідно з підписаним розпорядженням, головам райдержадміністрацій та іншим керівникам підприємств, установ рекомендовано перенести робочий день із четверга, 15 березня, на одну із субот квітня.

15 березня – це четвер наступного тижня.

Mukachevo.net повідомляло, минулого року відповідне розпорядження теж було підписане головою Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль видав розпорядження про вихідний на 1 листопада, а 25 грудня стало офіційним вихідним


15 березня 1939 року сойм Карпатської України проголосив державну незалежність і прийняв конституцію, в якій визначив державною мовою українську, державним прапором – синьо-жовтий стяг, гербом – зображення ведмедя з синьо-жовтими смугами й тризубом, а гімном – «Ще не вмерла Україна».

Коментарі

П
пррр

хочу обратить внимание что слово русын это чисто политическое наименование было создано чтоб колотить воду на территории Закарпатья !! поселение Закарпатья это "Рутены"!!!! запомни сын мой закарпатский не какой ты не русын , а Рутен !!!

П
прррр

чомусь мовчат историки . як Волошин А пишов до Шептицького у Лемберк тепер Львив .той намовив дам стрильцив лиш каламуть воду. молоди студенти. пиддалися на првокацию . Мадяри прийшли и побили довирливу и обмануту Волошином и Шептицьким молоть .а проводники Сичи з.....ся за карпати .Ось настояща правда про Двухдневну Карпатску Украину . З слив померлого уже историка Закарпатця який при житти не наважувався опубликовувати правду про украйинизацию Волошиним Закарпаття

ІЛ
іди лєсом Николашка

Сись троль-провокатор "Николашка" подписався мадярським ніком "Мікулаш". А само не лиш по-мадярськи, а й по нашому і єдно слово туй веричи не трібноє.

Ы
ыстык

най Москаль бандерив поздоровляе а настоящих ЗАКАРПАТЦИВ туда най невмишуе

ДМ
до микулаша

всьо правду кажеш лем про полякыв -переселенцив то не правда, то не они воду каламутять а мадяри з Будапешта с мацкалями з Москви

Р
Рем

Як би русинський народ жив сьогодні, якби сталін і ссср не анексував наш край, а залишив нас у спокої - у довоєнному статусі автономії в складі Чехословаччини? Дуже просто - так, як наші брати русини, наприклад, на Пряшівщині. Навіки прокляті ті, хто прямо чи опосередковано приклався до тої аннексії.

Г
Горобуська

У четвер, 15 березня, закарпатці відзначатимуть річницю Карпатської України, а угорські рєволюціонери й русинські сепаратисти у мавпятнику найімовірніше.

М
Мікулаш

15 березня - Національне свято Угорщини. Між іншим. Москаль РОЗУМНО робить. Так само РОЗУМНЕ рішення - зробити вихідним днем і Католицьку Пасху. Ми тут на Срібній Землі завжди жили в злагоді - поважали свята ВСІХ національностей. Проблеми почали РОБИТИ штучно переселенці з Галичини.

А
айно

Мукачеву то не грозить! Москаль Мукачеву не указ!

Р
Рему

Ни іш много сої.Она узивать никонтрольовані гази-пирдьош,який може привисти тебе до дифолта мозгів.

Читайте також