Закарпатцю дали 5 років за 7 мільйонів

12
0

Прокуратура Перечинського району підтримувала державне обвинувачення стосовно закарпатця, який не сплатив понад 7 мільйонів гривень податків.

За інформацією начальника відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Павла Русняка, цей директор однієї з фірм Перечинщини в період з січня по червень 2008 року не вів бухгалтерський та податковий облік на підприємстві та за попередньою змовою з невстановленими особами, які були організаторами схеми на ухилення від сплати податків, отримавши реквізити банківського рахунку товариства з обмеженою відповідальністю перераховував гроші з рахунків своєї фірми за платіжними дорученнями з підприємствами, які не звітували до ДПІ за місцем реєстрації про проведені фінансові операції. Водночас неплатник податків вніс завідомо неправдиві відомості до податкової декларації з ПДВ.

Це призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а саме – 7 мільйонів гривень. Тож днями Перечинський районний суд визнав винним цього громадянина у вчиненні злочинів, передбачених за ст. 28 ч.2, ст. 212 ч.3 та ст. 366 ч.1,2 КК України і призначив покарання – 5 років позбавлення волі. Слід зазначити, що поки вирок суду не вступив в законну силу. Може бути подана апеляція.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також