Закарпатцю "подарували" чайник за 1000 гривень

8
0

Ранкової пори у двері помешкання 39-річного жителя с. Дідово Берегівського району Закарпатської області Юрія постукали кілька молодих людей.

Троє хлопців та дівчина представилися торговими агентами однієї з відомих торгівельних мереж, що спеціалізується на продажу побутової техніки. Гості виявилися напрочуд комунікабельними. Не давши господареві оговтатись, молоді люди із захопленням називали переваги їхньої мережі, розповідали про фантастичні скидки на товар. «Всього за якихось тисячу гривень можна стати володарем дисконтної картки, котра має скидку аж 30 відсотків. До того ж, хто платить гроші, тому одразу -- подарунок», -- не вгавали гості. Юрій від почутого аж розкрив рота. Недовго думаючи, газда заплатив агентам тисячу гривень, за що, крім картки, дістав у подарунок ще й маленький чайник. Отримавши гроші, гості гречно відкланялися й швидко подалися геть. Коли відвідувачі зникли, Юрій задумався. А далі зрозумів: його примітивно пошили в дурні. Відтак рішуче взяв «трубку» й зателефонував у міліцію...

Старший дільничний інспектор Ярослав Катран вже мав інформацію про те, що у Дідово приїхали невідомці автомобілем «Мерседес». Здавалося б, у цьому нічого дивного, адже тут -- зона відпочинку «Бумеранг», де часто багато відпочиваючих з інших районів та областей. Однак Ярослав інтуїтивно відчував: ці люди приїхали зовсім не для відпочинку. Широко рекламуючи товар, молодіжний «квартет» намагається таким чином видурювати у наївних людей гроші. Однак «шериф» не поспішав, розуміючи, що може сполохати непроханих гостей. Та тільки-но надійшов сигнал про видурення грошей, як правоохоронець вирішив одразу затримати зухвальців.

Коли «Мерседес» мчав однією із сільських вулиць, його зупинили. Правоохоронці попросили водія пред’явити документи, той помітно занервував. А далі поводився зовсім зухвало, навіть агресивно. Мовляв: на якій підставі я повинен вам давати документи, чого ви хочете від мене. Правда, пасажири іномарки одразу ж принишкли. Врешті-решт довелося компанії поїхати у райвідділ. Там молоді люди виклали свій диво-товар і зізналися у скоєнні шахрайства. Поки що вирішується питання про порушення кримінальної справи. Як розповіли оперативники, підозрюваних перевірятимуть і на причетність до інших аналогічних злодіянь.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також