Закарпатців будуть штрафувати за використання електрики для непобутових потреб без погодження

18003 20

З 1 липня побутовим споживачам заборонено використовувати електроенергію для непобутових потреб без наявності окремого договору з обленерго.

Як повідомили в АТ "Закарпаттяобленерго", електрична енергія, яка використовується на об’єкті індивідуального побутового споживача на непобутові потреби, зокрема для підприємницької, господарської та незалежної професійної діяльності, надання платних послуг, здійснення нотаріальної діяльності, діяльності дата-центрів, центрів обробки даних, діяльності зі створення віртуальних активів (майнінгу) та надання інших платних послуг, в тому числі у сфері сільського/зеленого туризму, повинна обліковуватися за цінами для непобутових споживачів.

Згідно з Кодексом комерційного обліку електричної енергії, на об’єкті такого побутового споживача має бути забезпечений окремий комерційний облік електричної енергії, що використовується на непобутові потреби.

У разі виявлення оператором системи розподілу фактів споживання побутовим споживачем електричної енергії на непобутові потреби побутовому споживачу, в якого будуть виявлені вищезгадані порушення, буде здійснено перерахунок вартості за фактично спожиту електричну енергію за відповідним комерційним тарифом за попередні 6 місяців.

Також споживач повинен ПРОТЯГОМ ОДНОГО МІСЯЦЯ з моменту виявлення факту порушення здійснити заходи з усунення порушення шляхом негайного припинення споживання електричної енергії на непобутові потреби та укладення відповідних договорів з ОСР та постачальником щодо використання електроенергії за відповідним комерційним тарифом.

Коментарі

В
Володимир

У веровій раді прауюючих розумних фахівців 20-25%.інші кнопкодави і які пройшли по можелітарці і по партійним спискам тупі непотріби.а зарплату одержують своєчасно і не малу .а що- органи не зали чим займався ткаченко -не смішіть людей.

В
Володимир

Наведіть накінець порядок.відкорегуйте незаслужені зарплати і пенсії чиновникам.державним службовцям.суддям.прокурорам.міліції.мерам городів.позбудьтеся радників з міліонними зарплатами в державних установах.

М
Михайло

Безкінечні заборони, здирства... Чаша терпіння переповниться!!!

О
Олександра

Дурнішого не придумаєш!

О
Олександра

А ті, що у ВР як будуть платити за світло? Довго думали, як би ще обікрасти народ!

К
Коля

Ой доведуть люди до края, ой доведуть, все роблять для того ,лем оби люди ся гризли, шо не динь , оп'ять якісь заборони

В
Віталій

Тобто я правильно зрозумів, тепер ремонт робити в хижі не можна! Це не побутове використання електроенергії!

К
карлсон

якщо сусідці просверлиш діру У ДОШЦІ ,то се ся буде щитати комрційнов діяльністью

Л
Лошара

Когда всем по почке надо будет сдать, бо мы должны?

Л
Лох

А чого тільки за 6 місяців а не 10 років.А звідки у оператора повноваження визначати комерційне чи побутове він фінансовий інспектор,суддя чи може ще вище

Є
Єва

Так, а може люди беруть до дому роботу, шоб могли за світло розрахуватися! Ви же ціни підвищуєте!!!!

М
Мукачево

Коли дно вже буде пробито?

В
Василь

73% дебілів де дебіл дебіла дебілом поганять

Л
Лаціо

Та насравім на вас буду робити що захочу

Т
Тесла

А електромобілі тож не мож буде заряджати?

К
карлсон

ржу не могу об’єкті індивідуального побутового споживача на непобутові потреби, зокрема для підприємницької, господарської та незалежної професійної діяльності, надання платних послуг, здійснення нотаріальної діяльності, діяльності дата-центрів, центрів обробки даних, діяльності зі створення віртуальних активів (майнінгу) та надання інших платних послуг, в тому числі у сфері сільського/зеленого туризму, повинна обліковуватися за цінами для непобутових споживачів.Майнинг они то как будут считать,у них вся Ратуша заражена майнерами и телефони тоже перерасчет-как далеко Европе до нас,фонарный столб светит-это по назначению,если никого под ним нету

М
Мигаль

Коли псови ни є шо робити — пес лиже яйця. Так і туй.

ЮБ
Ю Б

Цинізм-зашкалює!!!

О
Олена

Щось я не зрозуміла, це типу з дому неможна працювати вчителям, айтішнікам, психологам, чи як? Що тут мається на увазі ?

7
7654321

Зовсім здуріли чи що

Читайте також